Έφυγε από τη ζωή η Λίτσα Καβάκου Στρατηγού

Η Λίτσα Καβάκου Στρατηγού έφυγε από τη ζωή στις 27 Σεπτεμβρίου 2022. Γεννήθηκε στα Κύθηρα και έζησε στον Πειραιά. Γόνος της οικογένειας Τριφύλλη που έδωσε στα Κύθηρα σημαντικούς εκπροσώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων (πατέρας της ήταν ο Ιωάννης Τριφύλλης, « Καβόγιαννης» γνωστός ως «Φώτης Κάβος», ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Κυθηραϊκός Τύπος» και ο θείος της ήταν ο Παναγιώτης Τριφύλλης, γνωστός ως «Πάνος Φύλλης», ποιητής με πλούσιο λογοτεχνικό έργο και διακρίσεις) ήταν και η ίδια ποιήτρια, έχοντας εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές: «Παλμοί», «Ανηφοριές» και «Ονειρικοί Δρόμοι» .

Σε όλη της ζωή και μαζί με τον σύζυγό της Ανδρέα Στρατηγό, ασχολήθηκε ενεργά με θέματα που αφορούσαν τον αγαπημένο τους τόπο τα Κύθηρα, στηρίζοντας κάθε ενέργεια που γινόταν για το καλό του και την ευημερία του.  Υπήρξε η εμπνεύστρια της δημιουργίας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού.

Το μνημόσυνο της Λίτσας Καβάκου Στρατηγού θα τελεστεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στις 10.30, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img