charchalakis

Ο Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης Στρατού Ξηράς στο ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, ο οποίος διευθύνει τη Μονάδα Μελετών-Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ από ιδρύσεώς της, το 2015, επί υπουργίας Πάνου Καμμένου, επεσκέφθη τα Αντικύθηρα. Ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης τον υπεδέχθη και ανήρτησε στο Facebook τα παρακάτω:

«Χρόνια Πολλά από τα ακριτικά Αντικύθηρα!

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής μου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημ.Χούπη και κατόπιν παρέμβασης του Βουλευτή Ά Πειραιά – π. Υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου, υποδέχθηκα στα Αντικύθηρα τον Επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης ΣΞ στο ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κλούβα, ο οποίος διευθύνει τη Μονάδα Μελετών-Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ από ιδρύσεώς της, το 2015. Τον Αντιστράτηγο Κλούβα τον γνώρισα στην πρώτη μου θητεία, ως Αντισυνταγματάρχη και από κοινού σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε 3 σημαντικά έργα: τη διάνοιξη των δρόμων προς τους Φάρους Μουδαρίου (Κύθηρα) και Απολυτάρας (Αντικύθηρα) καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του εκβραχισμού της οδού προς την Αγία Ελέσα, που σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί με πόρους του Δήμου μας.

Ο Στρατηγός Κλούβας πραγματοποίησε ο ίδιος εκτεταμένη υποβρύχια αυτοψία στον Λιμένα Ποταμού Αντικυθήρων, προκειμένου να συνταχθεί τεχνική έκθεση άμεσων επισκευαστικών ενεργειών καθώς και Master Plan νέων λιμενικών έργων και υποδομών που είναι απαραίτητες στο μικρό νησί. Αντίστοιχη μελέτη θα εκπονηθεί από τη ΜΟΜΚΑ και για το Λιμάνι των Κυθήρων. Επιπλέον, έκανε αυτοψία στο κτήριο του Φάρου Απολυτάρας Αντικυθήρων, για το οποίο έχουμε ζητήσει την μετατροπή του σε Ε.Φ. του Στρατού Ξηράς.

Τέλος, αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης επισκευής της Γέφυρας στο Διακόφτι, από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ.

Ευχαριστώ θερμά τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημ. Χούπη, τον Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κλούβα και όλους τους επιτελείς τους για την άψογη συνεργασία με το Δήμο μας!».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × four =