Σάβ, 07 Φεβ 2026
16.5 C
Cythera

Η ΕΕ καταδικάζει τις «προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ρωσίας»

Η ΕΕ καταδικάζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ρωσίας και καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, να παρουσιάσει έκθεση με επιλογές πολιτικής όσον αφορά στις σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία, αναφέρουν τα συμπεράσματα που εγκρίθηκαν από τους 27.

Ειδικότερα σημειώνεται ότι η ΕΕ, που διεξήγαγε στρατηγική συζήτηση για την Ρωσία, καταδικάζει τις παράνομες, προκλητικές και διασπαστικές ενέργειες εναντίον της ΕΕ, των κρατών-μελών της και ευρύτερα. Επαναβεβαιώνει την ενότητα και την αλληλεγγύη της μπροστά σε τέτοιες ενέργειες και τη στήριξή της στους ανατολικούς εταίρους της.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Δημοκρατία της Τσεχίας και στηρίζει την αντίδρασή της, αναφέρεται ακόμη.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή του στις πέντε αρχές που διέπουν την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία. Καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο να παρουσιάσει έκθεση με επιλογές πολιτικής σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνιο.

H ΕΕ θα συνεχίσει τον συντονισμό με τους εταίρους της, προστίθεται.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Απάντηση Κ. Καψάλη στις αιτιάσεις του Ζ. Σουρή για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Με μια σκληρή δήλωση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου...

AQUA JEWEL: Νέα αλλαγή αναχώρησης από Πειραιά

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο «AQUA JEWEL»...

Γερμανία: Στη φυλακή ο 26χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) σε...

Αναφορά Θοδωρή Δρίτσα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυθήρων

Ο βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε...

40ήμερο Μνημόσυνο Καλλιόπης Κομηνού – Καπετανάκη

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 θα τελεστεί το 40ήμερο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img