synetairismoi-kythira

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook o Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης σχολίασε την πρόοδο των ελαιουργικών συνεταιρισμών που με την επιδότηση του προγράμματος CLLD/LEADER μέσω του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής απέκτησαν νέα μηχανήματα και υποδομές. Ο Δήμαρχος παρέστη στην έναρξη λειτουργίας και των δύο εργοστασίων για την φετινή περίοδο. Ακολουθεί η ανάρτησή του:

«Επισκέφθηκα τις τελευταίες ημέρες τους 2 ελαιουργικούς συνεταιρισμούς, Λιβαδίου και Ποταμού. Συνομίλησα με τους Προέδρους Νίκο Στάθη και Παναγιώτη Σουρή, με μέλη του Δ.Σ. και ελαιοπαραγωγούς, στην αρχή μιας δύσκολης ελαιοκομικής χρονιάς. Με πολύ χαρά είδα τα ολοκαίνουργια υπερσύγχρονα μηχανήματα των 2 συνεταιρισμών που αγοράσθηκαν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα CLLD/LEADER μέσω του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής.

Ο Συνεταιρισμός Λιβαδίου επιδοτείται μέσω του προγράμματος με 151.246,72€ και ο Συνεταιρισμός Ποταμού με 276.904,12€. Με τις επενδύσεις αυτές, οι Συνεταιρισμοί μπαίνουν σε νέα εποχή προόδου και ανάπτυξης. Τα νέα μηχανήματα βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα του λαδιού αλλά αυξάνουν και την ποσότητά του.

Αυτές οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις δεν θα είχαν επιτευχθεί αν πριν 5 χρόνια δεν είχαμε πάρει την οραματική απόφαση να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα LEADER ιδρύοντας το Δίκτυο Δήμων Νήσων Αττικής με τους 7 υπόλοιπους Δήμους της Περιφ. Ενότητάς μας. Είμαι πολύ ευτυχής που μέσω του LEADER εισρέουν στην οικονομία του νησιού σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της γενναίας ενίσχυσης 22 ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, της εστίασης και του τουρισμού. Ελπίζω αντίστοιχη ανταπόκριση να υπάρξει και στο πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑ, οι προτάσεις για το οποίο μπορούν να υποβληθούν μέχρι 13/12/2021».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + 1 =