kakokairia
Φωτογραφεία Αρχείου

Η χώρα δυστυχώς θρηνεί πλέον και νεκρούς από την κακοκαιρία «Μήδεια». Στην Κρήτη, 56χρονος κτηνοτρόφος από το Οροπέδιο Λασιθίου, φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν εγκλωβίστηκε από τα χιόνια, ενώ 80χρονος σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας, κατέληξε, περιμένοντας εις μάτην την βοήθεια για την οποία έκανε επί ώρες αγωνιώδεις εκκλήσεις.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος διέμενε στο χωριό Τρουπί της Εύβοιας, αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν υποστήριξη της αναπνοής με μπουκάλα οξυγόνου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τη Δευτέρα υπήρχε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από την μπουκάλα, η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα και δυστυχώς ο 80χρονος δεν είχε και γεννήτρια.

Στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, που επιχειρούσαν μαζί με πυροσβέστες να προσεγγίσουν το σημείο από την Δευτέρα, 15/02, εντόπισαν το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα το πρωί της Τρίτης.

Νεκρός κτηνοτρόφος στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ένας κτηνοτρόφος στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου, πήγε να ταΐσει τα ζώα του, ωστόσο εγκλωβίστηκε από τον χιονιά και κατά τα φαινόμενα, κατέληξε. Για τον εντοπισμό του, επιχειρούν αυτήν την ώρα άνδρες της ΕΜΑΚ, αλλά όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κτηνοτρόφος έχει εντοπιστεί δίχως τις αισθήσεις του, πιθανόν από καρδιακή ανακοπή.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης. Oπως μετέδωσε η ΕΡΤ, γύρω στις 9.30 το πρωί ο γιος του 56χρονου ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής από το Τζερμιάδο, πλησίασε με δύο οχήματα και 5 υπαλλήλους το ποιμνιοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή. Οι πυροσβέστες, μάλιστα, χρειάστηκε να καλύψουν μια μεγάλη απόσταση με τα πόδια.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 11 =