barbarossa-wind

Με δελτίο τύπου η «Κίνηση Πολιτών Κυθήρων Δυναμό Κύθηρα» ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα των ΑΠΕ στο νησί. Διαβάστε παρακάτω.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Σε πρόσφατη εκδήλωση ενημέρωσης στα Λογοθετιάνικα, ο καρδιολόγος καθηγητής Π.Βάρδας αναφέρθηκε πολύ εύστοχα στους βιομηχανικούς αιολικούς σταθμούς που απειλούν τα Κύθηρα, σαν την μεγαλύτερη καταστροφή που θα συμβεί στο νησί από την εποχή της σφαγής του Μπαρμπαρόσα.

Οι εταιρείες ΑΠΕ εφαρμόζοντας το ευνοϊκό περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις για τη λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη”, χωρίς ούτε τη στοιχειώδη μέριμνα για το περιβάλλον, τις αρχαιότητες και τις τοπικές κοινωνίες, αδιαφορούν για την επόμενη μέρα του νησιού και των κατοίκων του εμπρός στο δικό τους υπερκέρδος.

Οι Κυθήριοι όμως από πολύ νωρίς, ενωμένοι υπερασπίζονται το νησί και το χαρακτήρα του, τις περιουσίες και τις ζωές τους.

201 είναι τελικά οι εξουσιοδοτήσεις κατοίκων και συλλόγων προς τον δικηγόρο για την κατάθεση ενδικοφανών προσφυγών σχετικά με τις 3 νέες άδειες παραγωγής συμφερόντων του ομίλου ΤΕΡΝΑ. Οι σύλλογοι του νησιού που συμμετέχουν στις προσφυγές είναι:
ΚΥΘΗΡΑΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑ’’, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ’’ ΑΒΛΕΜΩΝΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ’’, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΧΟΡΩΔΙΑ ‘’ΚΕΥΘΟΣ’’, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Παράλληλα με τις ενδικοφανείς προσφυγές του δικηγόρου του Δήμου Κυθήρων και της Εγχώριου περιουσίας, οι Κυθήριοι ενωμένοι υπερασπίζονται τον χαρακτήρα του νησιού, και δείχνουν με κάθε τρόπο πως δεν αποτελούν εύκολη λεία.

Ο αριθμός των κατοίκων είναι και πάλι μεγάλος, και έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες νομικές ενέργειες, που είχαν γίνει σχετικά με τις προηγούμενες άδειες παραγωγής στις εταιρείες συμφερόντων ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ομίλου Κοπελούζου

Στην πρόσφατη συνέντευξη του αρχιτέκτονα Δημήτρη Λεβέντη για τα «5 υπό Απειλή καταστροφής νησιά». Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Δημήτρης Λεβέντης είπε:
Πραγματικά, η οργάνωση των στοιχείων, τα δεδομένα, τα ντοκουμέντα που είχαμε, οι έρευνες, η δημοσιότητα του προβλήματος, το αρχείο που μας διατέθηκε, η υποστήριξη από και την Κίνηση Πολιτών Κυθήρων, ήταν όλα εξαιρετικά σημαντικά. Ομολογώ ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα τέσσερα νησιά, τα δεδομένα που πήραμε από τα Κύθηρα στήριξαν τη γενικότερη υποψηφιότητα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

Τα Κύθηρα αντιστέκονται.

Οι Κυθήριοι αποτελούν παράδειγμα για τα άλλα απειλούμενα μέρη, επειδή έχουν και την διάθεση την δύναμη και την γνώση να παλέψουν όλοι μαζί για το νησί τους.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four − 1 =