fysiko-aerio

Οι Γερμανοί καταναλωτές θα πρέπει να ετοιμαστούν για δραστικές αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου θέρμανσης, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, προειδοποιεί σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της E.ON, προσθέτοντας πως ήδη οι τιμές αυξάνονται με ταχύτητα προτού καν αποφασιστεί τέτοιο εμπάργκο.

Σε δηλώσεις του στα έντυπα του γερμανικού ομίλου RND, ο Φίλιπ Τον τονίζει ότι η εταιρεία του βλέπει ήδη χονδρικές τιμές αερίου εικοσαπλάσιες και τιμές ηλεκτρικού ρεύματος οκταπλάσιες αυτήν την άνοιξη σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Το πόσο πολύ θα ανέβουν οι τιμές σε περίπτωση επιβολής εμπάργκο στο αέριο της Ρωσίας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η Γερμανία θα μπορέσει να αυξήσει τα αποθέματά της, που βρίσκονται επί του παρόντος στο 25 ως 27% της δυναμικότητας, ενόψει του προσεχούς χειμώνα, εκτιμά ο κ. Τον.

«Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, χωρίς καν να έχουν σταματήσει οι παραδόσεις», υπογραμμίζει ο κ. Τον στα έντυπα του ομίλου RND.

Ο διευθύνων σύμβουλος της E.ON καλεί το γερμανικό κράτος να προσφέρει περισσότερη υποστήριξη στα νοικοκυριά για να αμβλυνθεί το χτύπημα, για παράδειγμα μειώνοντας τους φόρους στους λογαριασμούς.

Έπειτα από χρόνια ευημερίας χάρη στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, στη Γερμανία γίνεται εντατικός διάλογος για το πώς θα τερματιστεί η διμερής εταιρική σχέση που σύμφωνα με επικριτές της χρηματοδοτεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία καλύπτει το 40% των αναγκών της Ευρώπης για φυσικό αέριο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Κρίστιαν Λίντνερ, απέρριψε χθες Δευτέρα το ενδεχόμενο η ΕΕ να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, μολονότι οι καταγγελίες για εκατοντάδες θανάτους αμάχων και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία κλιμακώνουν την πίεση που ασκείται στους 27 να προχωρήσουν σε κυρώσεις εναντίον του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three − 3 =