Κυριακή 1 Αυγούστου χθες, εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας οχημάτων στον Ποταμό όπως ανακοινώθηκαν από το Δήμο Κυθήρων. Πιο συγκεκριμένα για τις Κυριακές, που πραγματοποιείται το Παζάρι του Ποταμού έχουν τεθεί σε ισχύ τα εξής: Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου (ανόδου) κάθε Κυριακή, από Φαρμακείο «Τριφύλλη» έως Φούρνο «Χρυσαφίτη», (πλην Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ασθενοφόρων, Δημοτικών Υπηρεσιών, Δημόσιων Υπηρεσιών και ΑμΕΑ), για τις ώρες 08:30 – 14:00.

Εν τέλει τα μέτρα δεν τηρήθηκαν όπως φάνηκε, προκαλώντας ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο για πεζόύς και οδηγούς σε ώρα αιχμής, μεταξύ 11:00 και 12:00. Το θέμα ανέδειξε με προσωπική του ανάρτηση ο δημοτικός υπάλληλος κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ποταμός Κυριακή 1 Αυγούστου.
Αρχή των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και στάθμευσης για τις ώρες του Κυριακάτικου παζαριού.
Ώρα 11:00’. Το πάρκινγκ γεμάτο. Κάποιοι προσπαθούν να μπουν ενώ άλλοι βγαίνουν επειδή δεν έχει θέση. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην άνοδο του δρόμου δεξιά ενώ οι πεζοί προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τα αυτοκίνητα που παιρνούν συνέχεια ανεβοκατεβαίνοντας στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια.
Εν τέλη αν η πλειοψηφία της κοινωνίας και των επαγγελματιών ενός τόπου δεν μπορούν να δουν πιο μπροστά από τη μύτη τους δεν υπάρχει μέλλον.
Τελικά «αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ»

Ακολούθησε σχετικός διάλογος κάτω από την ανάρτηση όσον αφορά το σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων. Όπως αναφέρθηκε δεν υπήρχε απαγορευτική σήμανση που να διακόπτει την κυκλοφορία προς το κέντρο του Ποταμού, ούτε επιτήρηση των μέτρων. Επίσης σχολιάστηκε ότι το πάρκινγκ είναι στο κέντρο του χωριού, και ως εκ τούτου αναγκαστικά δημιουργεί πρόβλημα, εφόσον δεν υπάρχει εναλλακτική οδός πρόσβασης.

Βάσω Σαμίου: Για κάθε έργο χρειάζεται προεργασία και υποδομή. Εκτός άν ενδιαφέρεσαι να διώξεις από κάπου τον κόσμο.

Σε απογοητευικό τόνο σχολίασε την κατάσταση η κ. Βάσω Σαμίου:
«Λυπάμαι πολύ. Και απορώ άλλο τόσο. Χρόνια συζητούσαμε αυτό το θέμα μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα του Ποταμού. Για την πεζοδρόμηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λυθεί το θέμα του πάρκινγκ για το οποίο υπάρχουν λύσεις αρκεί να ασχοληθεί κάποιος προσωπικά και σοβαρά. Την παρούσα απόφαση θεωρώ πρόχειρη, βιαστική και αψυχολόγητη.Για κάθε έργο χρειάζεται προεργασία και υποδομή. Εκτός άν ενδιαφέρεσαι να διώξεις από κάπου τον κόσμο. Είμαι τελείως απογοητευμένη».

Νίκος Δάβαρης: «Μας τινάξατε το Παζάρι στον αέρα»

Μια οργισμένη ανάρτηση έκανε ο παραγωγός κ. Νίκος Δάβαρης που συμμετέχει στο παζάρι:
«…και ενα ΝΕΟ Θαύμα εγινε στο Ποταμό των Κυθήρων σήμερα το πρωί. Πριν μέρες ανακοίνωσαν μέτρα πεζοδρόμησης για την ώρα του Παζαριού και ναι σημερα οχι μονο δεν  εγινε αλλα ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΑΤΕ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Διότι ο κόσμος σκέφτηκε, αφού δεν θα μπορώ να παρκάρω δεν πάω, και έτσι είχαμε ένα χαλαρό Παζάρι τύπου Ιουνίου.
Σας ευχαριστούμε πολύ κύριοι του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων, καλό απόγευμα».
Την επόμενη Κυριακή έχει ενδιαφέρον να δούμε τι παρεμβάσεις θα υπάρχουν από τις αρχές ώστε να βελτιωθεί η εικόνα και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Για άλλη μια χρονιά το ζήτημα της κυκλοφορίας, ειδικότερα την Κυριακή με το Παζάρι, παραμένει άλυτο και είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μόνιμη λύση για να ανασάνει το κέντρο του χωριού του Ποταμού.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 5 =