dimotiko-symvoulio

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε, η δημοτική αρχή του Δήμου Κυθήρων, αναφέρεται στα πεπραγμένα του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29/01/21.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσης της δυτικής αίθουσας του 1ου ορόφου του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε επίσης στην έγκριση της ανανέωσης της σύμβασης του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σχετικά με την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους.

Τέλος, εγκρίθηκε η μελέτη των έκτακτων και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενόψει της κατασκευής της νέας γέφυρας στο Μάκρωνα. Για το συγκεκριμένο έργο, η δημοτική αρχή έκρινε σκόπιμο να χρησιμοποιήσει το δελτίο τύπου, προκειμένου να επιτεθεί στην μείζονα αντιπολίτευση, η οποία το καταψήφισε.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή:

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 29/01/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη και με την παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.
Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση χρήσης της δυτικής αίθουσας του 1ου ορόφου του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, προκειμένου να χρησιμεύσει ως διοικητική βάση του ΕΑΑ στα Κύθηρα με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, που θα κατασκευαστεί στα Αντικύθηρα με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το ΕΑΑ αναλαμβάνει την κάλυψη των δαπανών χρήσης του χώρου (λογαριασμοί κ.λπ.), τον εξοπλισμό του και θα το στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό, γεγονός θετικό και για την χρήση του Δημοτικού Καταστήματος εν γένει.
Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την μελέτη των έκτακτων και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενόψει της κατασκευής της νέας γέφυρας στο Μάκρωνα που εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χ.Σούγιαννης, την οποία καταψήφισε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με έωλα επιχειρήματα καθώς τη χαρακτήρισε “επικίνδυνη” αναλαμβάνοντας προφανώς και τη σχετική ευθύνη των λεγομένων της. Βασικό επιχείρημα της μείζονος μειοψηφίας ήταν ότι θα επιβαρυνθεί η οδός Φρατσίων – Παλαιόπολης, κάτι που δεν ισχύει όπως ειπώθηκε καθώς οι εναλλακτικές οδεύσεις προς την περιοχή της Παλαιόπολης και του Αβλέμωνα, δηλαδή κυρίως η Οδός Μόρμορη, δεν επηρεάζονται ούτε καταργούνται από την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. Εξάλλου η κυκλοφοριακή μελέτη καθορίζει τις προσωρινές (και όχι μόνιμες) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της νέας γέφυρας καθώς το υπάρχον οδικό δίκτυο του νησιού είναι συγκεκριμένο, εκτός αν η μείζων μειοψηφία πιστεύει ότι για να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα θα πρέπει πρώτα να χαράξουμε και να κατασκευάσουμε νέους εναλλακτικούς δρόμους για λίγους μόλις μήνες (!). Η ΑΕΠΟ του έργου ανανεώθηκε πρόσφατα μέχρι το 2035 και αναμένεται η επανέναρξη των εργασιών.
Τέλος, εγκρίθηκε η ανανέωση της σύμβασης του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σχετικά με την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ ο Δήμος Κυθήρων κατατάσσεται στην 4η θέση ανάμεσα στους 66 Δήμους της Αττικής σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του στη διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Η σχετική κατάταξη λαμβάνει υπόψη της τα ανακυκλώσιμα υλικά σε συνάρτηση με τον πληθυσμό κάθε Δήμου. Λόγω των επιδόσεών του, ο Δήμος Κυθήρων έχει (μαζί με το Δήμο Κρωπίας) την μεγαλύτερη έκπτωση στο επιβαλλόμενο περιβαλλοντικό τέλος ανάμεσα σε όλους τους Δήμους της Αττικής και θα καταβάλλει στον ΕΔΣΝΑ για το 2020 μόνο 1.861€, δηλαδή το μικρότερο ποσό για ολόκληρο το Νομό. Η Δημοτική Αρχή θέτει ακόμα καλύτερους στόχους ενόψει και της σταδιακής ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο μας.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 − six =