λεβητοστάσιο
φωτογραφία αρχείου

Η τραγωδία που εκτυλίχτηκε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, με θύμα ένα 12χρονο παιδάκι, δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους – είτε έχουμε παιδιά είτε όχι. Μια τραγωδία που προκλήθηκε από μια έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου — μια έκρηξη που έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν σε απόσταση τριάντα μέτρων και να πέσουν πάνω στα παιδιά που εκείνη τη στιγμή βρισκόντουσαν στην αυλή του σχολείου.

Από την έκρηξη αυτή τραυματίστηκε θανάσιμα ένα 12χρονο παιδί (μαθητής 6ης Δημοτικού), ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν 2 άλλα παιδιά (μαθητές 1ης και 4ης Δημοτικού, αντίστοιχα) – στα 2 παιδιά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πλέον βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Με αφορμή τα όσα έγιναν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών (με προφανή ευθύνη της δημοτικής αρχής Σερρών, μιας και η συντήρηση των καυστήρων αποτελεί αρμοδιότητα των δήμων), το Kythera.News επιθυμεί να ζητήσει δημόσια ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή Κυθήρων προκειμένου να πληροφορηθούν άμεσα και έγκυρα οι πολίτες και οι γονείς και οι μαθητές αν έχει γίνει επαρκής συντήρηση στους καυστήρες όλων των σχολικών μονάδων (δημοτικών, γυμνασίου, λυκείου, νηπιαγωγείων ακόμα και παιδικών σταθμών).

Επιθυμούμε να υπάρξει άμεση ενημέρωση και να πάρουν θέση και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αρκετοί από τους οποίους είναι γονείς μαθητών, διότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών και πολύ σύντομα θα χρειαστεί να λειτουργήσουν οι καυστήρες για τη θέρμανση των μαθητών και των εκπαιδευτικών (αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν).

Και επειδή πληροφορούμαστε (από δικές μας, αξιόπιστες πηγές) ότι το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ότι δεν υπήρχε επαρκής πληροφόρηση, καλούμε ανοιχτά την Δημοτική Αρχή να απαντήσει αν τυχόν έχουν γίνει επαρκείς έλεγχοι, αν είναι πιστοποιημένοι και αν διαβεβαιώνει τους γονείς για την ασφάλεια των μαθητών στους σχολικούς χώρους.  

Διότι δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες τραγωδιών όπως αυτή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία να δοθούν οι απαντήσεις που ζητήσαμε, τις οποίες θα δημοσιεύσουμε άμεσα στον ειδησεογραφικό μας ιστότοπο.

Με τιμή,

Η συντακτική ομάδα του Kythera.News

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 − 1 =