Δήμος: Νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου η κα. Φρόσω Κασιμάτη

Με απόφαση του Δημάρχου Κυθήρων που απεστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διορίστηκε στην ειδική θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου η κα. Ευφροσύνη (Φρόσω) Κασιμάτη του Δημητρίου. Η νέα Γενική Γραμματέας γεννήθηκε το 1973 και είναι πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει υπάλληλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυθήρων (1999-2009) και τοπική ανταποκρίτρια του ΟΑΕΔ (2001-2009). Από τον Ιούλιο 2009 μέχρι σήμερα είναι μόνιμη διοικητική υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων «Τριφύλλειο». Έχει επιμορφωθεί με σειρά σεμιναρίων σε ζητήματα διοίκησης και προγραμματισμού δημοσίων φορέων, δημοσίων συμβάσεων και δημοσίου λογιστικού. Γνωρίζει Αγγλικά και είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της χορωδίας «ΚΕΥΘΟΣ». Είναι παντρεμένη με τον μαθηματικό Μανώλη Καλλίγερο και έχουν 2 παιδιά.

Η θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς ο ΓΓ είναι προϊστάμενος του συνόλου του προσωπικού αμέσως μετά το Δήμαρχο και έχει καίριες διοικητικές και οργανωτικές αρμοδιότητες. Πρώτη Γενική Γραμματέας στο Δήμο μας ήταν για διάστημα λίγων μηνών η κα. Κασιμάτη Κατερίνα του Ιωάννου, που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, έχοντας οργανώσει σημαντικές διοικητικές δράσεις που θα συνεχιστούν και από τη νέα Γενική Γραμματέα.

Μέχρι το 2020, θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα δικαιούνταν μόνο οι Δήμοι με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων. Ωστόσο μετά από διαρκείς παρεμβάσεις και αιτήματα τόσο της ΚΕΔΕ όσο και πολλών Δήμων, δόθηκε η δυνατότητα στο σύνολο των Δήμων της Χώρας να προσλάβουν Γενικό Γραμματέα, ανεξαρτήτως μεγέθους και πληθυσμού, με βάση το άρθρο 11 παρ. 6 του Ν.4674/2020, προκειμένου να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο τους και να οργανώνουν καλλίτερα τις υπηρεσίες τους.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img