dimos-kythiron

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων, στην τακτική συνεδρίασή του για το μήνα Σεπτέμβριο, υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη. Παρόντες ήταν οι σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς και ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για μια σειρά σημαντικών θεμάτων, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υβριδικά (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη)Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ήταν απούσα εν συνόλω.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την 2η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2022, μια εξαιρετικά σημαντική αναμόρφωση, στην οποία εντάχθηκαν νέα έργα ύψους σχεδόν 9.000.000€ που κατάφερε η Δημοτική μας Αρχή να χρηματοδοτήσει το τελευταίο διάστημα και θα δημοπρατηθούν τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, η 2η Αναμόρφωση περιλαμβάνει:

  1. Έργα ύδρευσης ύψους 3.059.686,39€ από το Πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ. Ειδικότερα: νέα δίκτυα ύδρευσης μήκους σχεδόν 24.000 μέτρων σε όλο το νησί και 3 νέες μονάδες αφαλάτωσης σε Παλαιόπολη, Καψάλι και Αντικύθηρα.
  2. Έργα αξιοποίησης σημαντικών δημοτικών ακινήτων ύψους 1.370.738,00€ από το Πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, που αφορούν στην ανακαίνιση και πολιτιστική αξιοποίηση της ιστορικής Βιτζαμανείου Σχολής – Αστυνομικού Τμήματος (Χώρα) και των δημοτικών ακινήτων της Κοινότητος Μητάτων. Αμφότερα τα έργα μελετήθηκαν, ωρίμασαν και αδειοδοτήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από το Δίκτυο Νήσων Αττικής δυνάμει Προγραμματικής Σύμβασης του Ν.4674/20.
  3. Το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Αβλέμωνα που χρηματοδοτήθηκε με 4.000.000,00€ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  4. Έργα διαμόρφωσης και συντήρησης του Ορνιθολογικού Σταθμού Αντικυθήρων (παλαιό Δ.Σ.) που χρηματοδοτούνται με 45.000,00€ από τον ΟΦΥΠΕΚΑ.
  5. Την προμήθεια και θέση σε λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, με χρηματοδότηση ύψους 256.000,00€ από το ΚΑΠΕ.
  6. Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) που χρηματοδοτείται με 29.760,00€ από το Πράσινο Ταμείο.
  7. Έργα ύδρευσης ύψους 186.000,00€ με χρηματοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας.
  8. Προμήθεια μηχανημάτων έργου με χρηματοδότηση 60.000,00€ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
  9. Το έργο «Συντήρηση και αναβάθμιση σχολικών μονάδων Δήμου Κυθήρων», προϋπολογισμού 1.300.000,00€ που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά σε εκτεταμένες εργασίες επισκευών και αναβάθμισης σε όλα τα λειτουργούντα σχολεία των Κυθήρων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
  10. Έκτακτες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ) για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους.
  11. Τον εξοπλισμό του Κτηνιατρείου, την προσθήκη νέου υλικού και ξενόγλωσσων εκδόσεων στην τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου, την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης μονοδρομήσεων και πεζοδρομήσεων, τοπικές διαπλατύνσεις δημοτικών οδών, δράσεις διαχείρισης αδέσποτων ζώων.
  12. Την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης του παλαιού Μετεωρολογικού Σταθμού της Χώρας, που πρόσφατα παραχωρήθηκε ως χρήση στο Δήμο μας, με ποσό 37.200,00€.

Τέλος, το Δ.Σ. αποφάσισε να εγγράψει ποσό ύψους 5.000,00€ για την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού τηλεδιασκέψεων στην αίθουσα «Αρτέμιος Καλλίγερος», για την εύρυθμη πραγματοποίηση κάθε είδους υβριδικών συνεδριάσεων αιρετών οργάνων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × five =