Δυσάρεστη εξέλιξη για τον Δήμο Κυθήρων θα πρέπει να αποτελεί το γεγονός ότι πάγωσε έως ακυρώθηκε η δράση ΑΤ12 με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Παρά τον προγραμματισμό της κυβέρνησης και τον ενθουσιασμό με τον οποίο ανακοίνωσε ο Δήμος Κυθήρων την υποβολή σχετικής πρότασης τον Μάιο του 2021, φαίνεται πως τίποτα δεν προχώρησε για την δράση ΑΤ12, με αποτέλεσμα το νησί να χάσει τα 560.480€ του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η πρόταση προέβλεπε την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για την ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου του Δήμου Κυθήρων ώστε να βελτιωθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες αλλά και να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του έργου του Δήμου, μειώνοντας παράλληλα την επιβάρυνση που επιφέρει η κυκλοφορία των συμβατικών βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων οχημάτων στο περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση περιελάμβανε τα ακόλουθα ηλεκτρικά οχήματα:

  • Ένα ηλεκτρικό όχημα με ανατρεπόμενη καρότσα
  • Ένα ηλεκτρικό καλαθοφόρο  όχημα
  • Ένα ηλεκτρικό μικρό pick-up, για χρήση αποκλειστικά στα Αντικύθηρα
  • Ένα ηλεκτρικό επιβατηγό
  • Ένα ηλεκτρικό VAN γενικής χρήσης
  • Δύο ηλεκτρικά VAN με εξοπλισμό κινητού συνεργείου

Τουλάχιστον για το 2022 και 2023 ο Δήμος παραμένει ενεργός στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τα έργα «Επανάχρηση εμβληματικών κτιρίων Δήμου Κυθήρων» και «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Κυθήρων».

Περισσότερες πληροφορίες για τα ενεργά έργα σε όλη την Ελλάδα θα βρείτε στον κάτωθι σύνδεσμο:
https://eyde.ypes.gr/page/xartis-ergon/

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − 8 =