Στράτος Χαρχαλάκης

Σε δήλωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook προέβη ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης:

«Πριν 47 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γινόταν δεκτός από ολόκληρο τον ελληνικό λαός, ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ως ο μοναδικός εγγυητής για την ομαλή μετάβαση της Χώρας στη Δημοκρατία, μετά από 7 χρόνια γύψου, καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, πολιτικών διώξεων και δολοφονιών. Μέσα στην τραγικότητα των στιγμών του δράματος της Κύπρου, ο Καραμανλής ήταν μια απτή ελπίδα για καλύτερες μέρες και για την εδραίωση των δημοκρατικών ελευθεριών. Ο Καραμανλής τα κατάφερε. Οδήγησε αναίμακτα τη Χώρα στη Δημοκρατία, δημιούργησε θεσμούς, έλυσε οριστικά το πολιτειακό, έθεσε τις βάσεις για την οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη και – κυρίως – έβαλε την Ελλάδα στο άρμα της ΕΟΚ, καθορίζοντας οριστικά την ιστορική της μοίρα.

Έκτοτε, η Χώρα μας βιώνει την μακροβιότερη ειρηνική περίοδο στην ιστορία της, οι θεσμοί έχουν εδραιωθεί, η Δημοκρατία λειτουργεί παρά τις ατέλειές της. Όμως, χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα. Διότι στα χρόνια αυτά ορισμένοι παρεξήγησαν και παρεξηγούν ακόμα την ουσία και την έννοια της Δημοκρατίας. Διότι Δημοκρατία σημαίνει κανόνες και όχι ετσιθελισμός. Σημαίνει τήρηση νόμων, όρων και κυρίως ορίων και όχι ασυδοσία και ατιμωρησία. Σημαίνει εφαρμογή των αποφάσεων της πλειοψηφίας και όχι επιβολή των απόψεων των μειοψηφιών. Δημοκρατία δε σημαίνει βία, καταστροφές και ένας κακώς εννοούμενος «δικαιωματισμός» που παραβλέπει νόμους, κανόνες και όρια. Δημοκρατία σημαίνει έννομη τάξη, ευνομία, ευταξία και ασφάλεια.

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤ΄ ΕΠΙΦΑΣΙΝ!».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 3 =