tobias-pflüger-die-linke

Με τον πλέον ρητό, σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο αντιπρόεδρος του κόμματος DIE LIENKEς Tobias Pflüger.

Μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας, ο κος Pflüger ανέφερε ότι «η τουρκική κυβέρνηση καλείται επιτέλους να αναγνωρίσει την ενοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και η γερμανική κυβέρνηση και η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή θα πρέπει να αναγνωρίσουν ρητά και κατηγορηματικά τη συνενοχή του γερμανικού Ράιχ και να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πρέπει να αναφέρεται ρητά σε ψήφισμα της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, το οποίο πήρε πάνω του την υπόθεση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, απαιτώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη, αφετέρου  να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × five =