Διασώθηκαν 60 άνθρωποι ανοιχτά της Πύλου

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ολοκληρώθηκε η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 60 ανθρώπων που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, 43 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Πρόκειται για 40 άνδρες, 11 γυναίκες και 9 παιδιά που παρελήφθησαν από παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Κατάκολου.

Οι 60 διασωθέντες, εξετάσθηκαν από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού και θα περάσουν την νύχτα σε εγκαταστάσεις του λιμεναρχείου. Για την υπόθεση ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος βρέθηκε άμεσα στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και άλλα στελέχη της υπηρεσίας.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Κουκλουτζάς, Altındağ (Kokluca) 

Ακολουθεί ένα κείμενο από την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας...

Έφυγε στα 99 του χρόνια ο Δημήτρης Λουράντος (Σπυρίδος)

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο συμπατριώτης μας Δημήτρης...

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Έσπασε» το φράγμα των 2.400 μονάδων με ώθηση από ΕΚΤ και διεθνές κλίμα

Σε τροχιά ισχυρής ανόδου κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην...

Προβλήματα με το Kythira Pass 2026 σε ορισμένα POS στο νησί – Δείτε τη λύση

Στην τεχνική αναβάθμιση των συστημάτων της Εθνικής Τράπεζας οφείλονται...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img