mitropolitis-aitolias-akarnanias-kosmas

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς, μετά από επιδείνωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης και, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ενώ αρχικώς η κατάσταση του ήταν σταθερή, τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και πτώση οξυγόνου.

Ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές και στο Νοσοκομείο Αγρίνιου έγιναν ετοιμασίες για την εισαγωγή του Μητροπολίτη ενώ κινητοποιήθηκε και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου υπό τον συντονισμό της ΥΠΕ.

Μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ωστόσο, ο Μητροπολίτης Κοσμάς δεν εισήχθη σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν το ΕΚΑΒ έσπευσε να παραλάβει τον Σεβασμιώτατο, εκφράστηκε από τον ίδιο άρνηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ υγειονομικών και εκκλησιαστικών κύκλων.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας δεν έχει εμβολιαστική κάλυψη ενώ ήδη ο οργανισμός του είναι αρκετά επιβαρυμένος αφού έχει υποκείμενα νοσήματα.

Να σημειώσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα έμενε στο σπίτι του με την φροντίδα μόνο συγγενικών του προσώπων και τις τηλεφωνικές συμβουλές γιατρού από το Βόλο αλλά και μιας 25χρονης νοσοκόμας εγγονής του αδελφού του η οποία τον φρόντιζε αφού οι συγγενείς του θεωρούσαν ότι έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του.

Η επίσημη ενημέρωση από τη Μητρόπολη

Λίγη ώρα αργότερα η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για την υγεία του Σεβασμιωτάτου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρει τα εξής:

«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.

Σήμερα το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό».

mitropoli-aitolias-akarnanias-anakoinosi

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × two =