Την Τετάρτη 28/2/2024 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των κατοίκων της Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου, παρουσία του Δημάρχου Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις σχετικά με το Πνευματικό κέντρο μετά και από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου στις 26/2/2024 και την απόφασή του, να κινηθεί δικαστικά.

Η επιτροπή κατοίκων, προς άρση όποιας παραπληροφόρησης και όποιων διχαστικών ψευτοδιλημμάτων, δηλώνει τα ακόλουθα:

  • Αγωνιζόμαστε, για να την διαφύλαξη του Πνευματικού Κέντρου των Κυθηρίων στον Άλιμο, δίπλα στον μεγαλοπρεπή Ι.Ν. της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ώστε να αποτελέσει γέφυρα των Κυθήρων με τον Άλιμο και την Κυθηραϊκή παροικία. Ο χώρος αυτός θα αποτελέσει Φάρο προβολής, ανάδειξης και διαφήμισης του νησιού μας, των Κυθήρων, σε όλη την Αττική, κάτι το οποίο ακυρώνεται με την ανέγερση πολυκατοικιών.
  • Τονίζουμε ότι το Πνευματικό Κέντρο Κυθηρίων, βρίσκεται πλησίον της επένδυσης του Ελληνικού, ώστε μέσω αυτού, θα γίνεται η παγκόσμια τουριστική προβολή του νησιού μας, κάτι που ομοίως ακυρώνεται με την ανέγερση πολυκατοικιών.
  • Ζητούμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία του διαθέτη, ήτοι των Κυθηρίων οικιστών του συνεταιρισμού που πλήρωσαν, και μέχρι ενός σημείου, ανήγειραν, το Πνευματικό κέντρο, προκειμένου να λειτουργεί ως κοινωφελής χώρος προσφοράς και πολιτισμού.
  • Η αποπεράτωση και λειτουργία του Πνευματικού μας Κέντρου στον Άλιμο, θα είναι προς όφελος των Κυθήρων, των κατοίκων Αλίμου, των Τσιριγωτών και όχι κέρδος κάποιου εργολάβου.
  • Για την αποπεράτωση και λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου, το Τριφύλλειο Ίδρυμα, δεν χρειάζεται να διαθέσει ούτε ένα (1) ευρώ, καθώς, οι κάτοικοι δωρίσαμε άλλα πέντε (5) οικόπεδα, στην περιοχή, αξίας άνω των 2.500.000€ για την αποπεράτωση και λειτουργία του. Εξασφαλισμένα έσοδα τόσο για την ολοκλήρωση του υπάρχοντος κτιρίου, όσο και για την λειτουργία του.
  • Δεν θίγεται στο ελάχιστο η λειτουργία του Γηροκομείου Κυθήρων, καθώς το Τριφύλλειο Ίδρυμα, έχει αντικειμενικά μεγάλη ακίνητη περιουσία, ώστε να υπερκαλύπτονται οι όποιες ανάγκες του, αλλά έχει και την αγάπη και διαχρονική στήριξη όλων των Τσιριγωτών.
  • Σεβόμαστε και τιμάμε την προσφορά, αποστολή και σκοπούς του Τριφυλλείου Ιδρύματος, που σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με κερδοσκοπικές real estate δραστηριότητες, χωρίς κανένα κέρδος για το νησί, τους κατοίκους Κυθήρων και Αλίμου.
  • Ευχαριστούμε, για την υποστήριξη τους Τσιριγώτες, τους Αλιμιώτες και τον Δήμο Αλίμου, για την ουσιαστική στήριξη στον αγώνα μας.
  • Υποβάλλουμε ύστατη προσωπική έκκληση στην σημερινή Διοίκηση του Τριφυλλείου Ιδρύματος, να σεβαστεί την επιθυμία των προγόνων μας, και να προβεί στην ακύρωση μίας ενέργειας, που καταφανώς αντιστρατεύεται τους σκοπούς του Ιδρύματος, το οποίο έχει ταχθεί να υπηρετεί ευρύτερους

κοινωφελείς σκοπούς (φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς, αρχαιολογικούς, επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς κ.α.) υπέρ των Κυθηρίων.

Θα θέλαμε λοιπόν να απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλλείου Ιδρύματος και θα θέλαμε να ενημερωθούμε γιατί αυτή η μεγάλη δωρεά που έγινε για να υπηρετήσει τους Κυθήριους αλλά και για να ενισχύσει τον κοινωφελή ρόλο του Τριφυλλείου και εκτός Κυθήρων στην μεγάλη Κυθηραϊκή παροικία στην Αττική, καταλήγει να το κάνει διαμερίσματα και να εκχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος σε εργολάβο.

  1. Τι έκανε η Διοίκηση του Τριφυλλείου για την εκπλήρωση της δωρεάς αυτά τα είκοσι (20) χρόνια και ειδικότερα αφού προχώρησε στην ανανέωση της οικοδομικής άδειας το 2007 με προθήκη επιπλέον ορόφου και μετά το 2011 που είχαν λήξει οριστικά τα όποια δικαστικά προβλήματα;
  2. Γιατί δεν προχώρησε η Διοίκηση του Τριφυλλείου, στην αποπεράτωση άμεσα ή έστω το 2011 και τα επόμενα χρόνια ενώ είχαν στα χέρια τους την χρηματοδότηση από τα πέντε (5) οικόπεδα της προίκας (σημερινής αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ) σε μια περιοχή «φιλέτο» όπου οι τιμές δεν επηρεάστηκαν από την κρίση εξαιτίας του έργου στο Ελληνικό και της Golden Visa που κράτησαν ανοδικό το ενδιαφέρον των επενδυτών για την περιοχή;
  3. Εφόσον η Διοίκηση του Τριφυλλείου ισχυρίζεται ότι η τροποποίηση της δωρεάς του 2015 τα άλλαξε όλα, και τους δίνει το δικαίωμα ως και για την κατεδάφιση και ανέγερση 4 πολυκατοικιών (48 διαμερίσματα από τα οποία τα 36 τα παίρνει ο εργολάβος), ας δώσει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία της τροποποίησης αυτής. Ειδικά για την ενημέρωση των πολιτών και των Κυθηρίων να δημοσιεύσει το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού που αναφέρεται σε αυτή την τροποποίηση με τις υπογραφές των μελών του, για να γνωρίσει ο κόσμος ποιος έδωσε την εξουσιοδότηση που εκ του νόμου απαιτείται για την αλλαγή της Δωρεάς. Άλλωστε αυτό το συμβόλαιο του 2015 και το σχετικό πρακτικό του Συνεταιρισμού έχουν ήδη τεκμηριωμένα καταγγελθεί, δημοσίως από τον Δήμαρχο Αλίμου, ως άκυρα, χωρίς καμία απάντηση από την σημερινή Διοίκηση του Τριφυλλείου Ιδρύματος.

Οι οικογένειες των δωρητών, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, Κυθήριοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι υπόλοιποι που επένδυσαν στην περιοχή με τα δεδομένα που όλοι γνώριζαν για το Πνευματικό Κέντρο Κυθηρίων, αξίζουν κάποιες απαντήσεις στα παραπάνω από την Διοίκηση του Τριφυλλείου, αντί κραυγών, διχασμού και λάσπης.

Άλιμος, 29/2/2024 Επιτροπή κατοίκων Περιοχής Κυθηρίων

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − nine =