Ελεύθερα Κύθηρα

Κυθήριες/οι, Αντικυθήριες/οι

Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της δημοτικής παρατάξης Ελεύθερα Κύθηρα, θέσαμε ως πρωταρχικό ζητούμενο τον σχεδιασμό και την δημιουργία, επιτέλους, δημοτικού πλάνου για όλους τους τομείς (τουρισμό, χωροταξία, συγκοινωνία, κοινωνική μέριμνα κλπ). Για άλλη μια φορά η έλλειψη τους μας οδηγεί στην τακτική του μπαλώματος. Για το μείζον θέμα της αδυναμίας άμεσης αντικατάστασης του πλοίου Aqua Jewel η πρόταση μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 07/02/24 ήταν η εξής: να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή ιδιωτών ειδικών η οποία σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο του Δήμου να ελέγχουν τους όρους της σύμβασης επιχορήγησης, με σκοπό την πραγματική εξυπηρέτηση των νησιών μας. Αυτή η πρόνοια έπρεπε να ήταν αυτονόητη εδώ και αρκετά χρόνια καθότι η τρέχουσα σύμβαση στοχεύει αποκλειστικά στο κέρδος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και σίγουρα όχι των νησιών μας. Σας την παραθέτουμε να την διαβάσετε. symvasiploiou2022.pdf (antikythira-enosi.gr)

Αν δεν αλλάξει αυτή η σύμβαση σε μελλοντικό όμοιο ή παρόμοιο γεγονός θα μείνουμε πάλι χωρίς πλοίο. Οι διοικούντες του Δήμου δεν φέρουν ευθύνη για την πρόσκρουση, φέρουν  όμως για την πάγια απουσία στρατηγικής, για την παγίωση της νοοτροπίας «βλέπουμε όταν θα δημιουργηθεί το πρόβλημα». Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι αρετές, εδώ όμως πρόκειται περί άλλου: η έλλειψη πρόβλεψης, η αποσπασματικότητα και οι φιλότιμες αλλά σπασμωδικές ενέργειες οδηγούν νομοτελειακά σε αυτά τα κωμικοτραγικά που ζούμε τις τελευταίες 10 μέρες.

Και φυσικά όπως κάθε φορά, η έλλειψη ικανών στελεχών επιβεβαιώνει την προεκλογική μας έκκληση ότι στο νησί μας θα έπρεπε να υπάρχει ΜΙΑ, ενιαία δημοτική παράταξη ώστε η κοινωνία μας να παίρνει το μέγιστο από όλους τους ικανούς συμπολίτες μας. Αλήθεια, από ολόκληρη τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση επί τόσες θητείες, κανείς δεν βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια να διαβάσει τη σύμβαση, να καταλάβει τι συμβαίνει, να εισηγηθεί μια πολιτική παρέμβαση βελτίωσης των απαράδεκτων όρων;

Η πρότασή μας έχει δημοσιοποιηθεί από τις 7 Φεβρουαρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά το περιστατικό. Ο συνδυασμός μας αποφάσισε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τις ενέργειες των αιρετών, το οποίο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − 7 =