deka-mines-fylakisi
Φωτογραφία Αρχείου

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών επέβαλε το Στρατοδικείο Λάρισας στον φαντάρο που αρνήθηκε να συνεχίσει να φυλάει σκοπιά λίγο πριν καταρρεύσει από υπερκόπωση και επέστρεψε στο θάλαμό του επιδιώκοντας την αντικατάστασή του.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, «Σπάρτακος», τονίζει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι πρόκειται για «απόφαση πρόκληση», σημειώνοντας ότι «τα στρατοδικεία με μέλη αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός» και ότι «δεν μπορούν αξιωματικοί να αποφασίζουν για τη φυλάκιση ή όχι των υφισταμένων τους».

Παράλληλα, ο «Σπάρτακος» τονίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς υπάρχει δυνατότητα έφεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σπάρτακου:

«Σε μία δίκη εξπρές με πολλά ερωτηματικά, που η έδρα στην ουσία εμπόδιζε την υπεράσπιση και τους μάρτυρες να αναπτύξουν τις θέσεις τους, ο στρατιώτης από τη Λάρισα που αρνήθηκε να καταρρεύσει στη σκοπιά από υπερκόπωση και να τραυματιστεί καταδικάστηκε σήμερα από το στρατοδικείο της πόλης.

Πρόκειται για μία απόφαση προδήλως εσφαλμένη που ανοίγει τις πύλες σε κάθε αυθαιρεσία οποιουδήποτε επιθυμεί να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών και των υφισταμένων του χαμηλόβαθμων στελεχών. Εμείς έχουμε εξηγήσει γιατί ο συνφάνταρος είναι αθώος στο κείμενο που παραθέτουμε:

Τα στρατοδικεία, με μέλη αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που οδηγεί σε περισσότερες αυθαιρεσίες απ’ ό,τι τα κοινά δικαστήρια και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί, όπως έχει συμβεί σε πολλές χώρες.

Δεν μπορούν αξιωματικοί να αποφασίζουν για τη φυλάκιση ή όχι των υφισταμένων τους.

Το Αναθεωρητικό Δικαστήριο να αναλογιστεί το εσφαλμένο της απόφασης, την κρισιμότητά της για την εμπέδωση του κράτους δικαίου στις ΕΔ και τις φωνές του δημοκρατικού κόσμου, υπέρ της αθώωσης του φαντάρου και να ανατρέψει την απόφαση.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Είμαστε στο πλευρό του κατηγορούμενου και της οικογένειάς του.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six + eighteen =