Από πέρσι την άνοιξη είναι γνωστό πως η Ελλάδα ζει ημέρες δόξας σε επίπεδο παραγωγών κινηματογράφου με διεθνές κύρος, με το 2022 να συνεχίζει στους ίδιους αμείωτους ρυθμούς. Η ταινία Crimes of the Future του Κρόνενμπεργκ ανήκει σε αυτές που γυρίστηκαν εδώ.

Ήταν πέρσι τον Ιούλιο όταν έφτασαν στην Ελλάδα ο Κρόνενμπεργκ, ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Κρίστεν Στιούαρτ και η Λέα Σεϊντού, μεταξύ άλλων, για να γυρίσουν μια ταινία που έχει έντονα στοιχεία sci-fi και φουτουρισμού.

Καθώς το ανθρώπινο είδος ενσωματώνεται σε ένα καινούργιο περιβάλλον, ένα συνθετικό περιβάλλον, το σώμα πρέπει να περάσει από αλλαγές και μεταλλάξεις για να αντέξει. Σε μια κάπως καφκική μεταμόρφωση, ο Σαούλ Τένσερ και η Καπρίς, αναδιαμορφώνουν τα όργανά τους στο πλαίσιο μιας καλλιτεχνικής περφόρμανς κάπου στο μέλλον.

Μια ερευνήτρια, η Τίμλιν, από την Εθνική Υπηρεσία Οργάνων, τους παρακολουθεί και τότε αποκαλύπτεται μια μυστηριώδης ομάδα, που έχει ως αποστολή να οδηγήσει την ανθρώπινη εξέλιξη στην επόμενη φάση της.

Σύμφωνα με τον Κρόνενμπεργκ, το Crimes of the Future είναι ένα μέσον για την ανθρώπινη εξέλιξη. Για τις ανάγκες της ταινίας κλήθηκε ο σκηνοθέτης και το crew να ελέγξουν τη διαδικασία γυρίσματος σε ένα καινούργιο και πιο δυναμικό περιβάλλον που έπρεπε να το εφεύρουν.

Η ταινία είναι μια εξέλιξη των προηγούμενων ταινιών του και γι΄αυτό μέσα από το λεπτομερές trailer ενός λεπτού μπορεί κανείς να βρει μερικές αναφορές σε σκηνές και στιγμές από άλλες ταινίες του όπως το The Fly ή το Crash. Αυτή είναι μια συνέχεια της αντίληψης του Κρόνενμπεργκ γύρω από την τεχνολογία όπως συνδέεται με το ανθρώπινο σώμα.

Σε μια τραβηγμένη και απομακρυσμένη προς το παρόν αλληλουχία σκέψεων, μια πέτρα που θα πετάξει το ανθρώπινο χέρι, είναι μια προέκταση που έχει το ανθρώπινο χέρι και τότε γεννάται το μέγιστο ερώτημα: μπορεί το ανθρώπινο σώμα να εξελιχθεί με τρόπο που θα λυθούν τα προβλήματα που έχουμε δημιουργήσει;

Μπορεί να χωνέψει πλαστικό και τεχνητά υλικά, όχι μόνο ως λύση στην κλιματική κρίση, αλλά κυρίως για να αναπτυχθεί, να επιβιώσει; Στο trailer οι πρωταγωνιστές καταναλώνουν ένα πλαστικό σνακ για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Το Crimes of The Future είναι μια ταινία για το μέλλον, αλλά που ξεκίνησε στο πολύ μακρινό παρελθόν. Δουλεύεται για σχεδόν 20 χρόνια, πιο επισταμένως τα τελευταία 8 που ο Κρόνενμπεργκ δεν είχε κάποια άλλη κινηματογραφική δημιουργία και τώρα το Crimes of the Future θα βρεθεί στο Φεστιβάλ των Καννών.

Με αυτή την ταινία ο σκηνοθέτης επιχειρεί να απαντήσει σε μερικά θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της εξέλιξης της για να αντεπεξέλθει στο μέλλον που έρχεται και δημιουργεί νέες, αδυσώπητες προκλήσεις.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιούνιο, αφού προβληθεί στις Κάννες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 5 =