agrotes

Για σοβαρό πρόβλημα με τις επιλεξιμότητες αγροτεμαχίων που δηλώνονται από παραγωγούς στο ΟΣΔΕ, κάνουν λόγο αρκετοί αγρότες, αλλά και εκπρόσωποι ΚΥΔ. Όπως αναφέρουν αν και έχουν δικαιωθεί, υποβάλλοντας ένσταση (διοικητική πράξη) εδώ και χρόνια, εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι… πάμπολλες και παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, εξηγεί στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιάννης Φλωρίδης, από την Γεωτεχνική Αιγαίου, αφήνοντας εκτός πληρωνών πολύ κόσμο. Σημειωτέον ότι τέτοιες ενστάσεις γίνονται με διοικητικές πράξεις κάθε χρόνο μέσω ΟΠΣΑ. Όμως, αν και οι παραγωγοί έχουν δικαιωθεί μετά από ενέργειες των ΚΥΔ και χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος, μένουν εκτός πληρωμών για αρκετά χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός αγρότη ο οποίος επικοινώνησε με τον ΑγροΤύπο, τονίζοντας, ότι υπέβαλε αίτηση επιλεξιμότητας το 2020, δικαιώθηκε το 2021 και τώρα το 2022 χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος έλεγχος, βλέπει τα χωράφια του τα ίδια στο σύστημα να φαίνονται μη επιλέξιμα… Τέτοιες περιπτώσεις είναι πάμπολλες, αναδεικνύοντας σε βάθος χρόνου, την ταλαιπωρία την άδικη των παραγωγών, που ενώ δικαιώνονται, περνούν χρόνια για να πληρωθούν.

Πρόσφατα πάντως ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευ. Σημανδράκος, σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Γ. Πασχαλίδη, υποσχέθηκε πως με το νέο έτος θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα σε σχέση με παλιές ενισχύσεις που παραμένουν απλήρωτες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − 2 =