Έγραψε το όνομά της στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο καλλιτεχνικό πατινάζ η μόλις 15 ετών Ρωσίδα αθλήτρια, Καμίλα Βαλίεβα, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ιστορική.

Η νεαρή Ρωσίδα έγινε η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία που στο πρόγραμμά της έκανε δύο πετυχημένες τετραπλές περιστροφές (αξελ)! Η ιστορική εμφάνιση της 15χρονης Ρωσίδας στο ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ, άφησε άφωνους τους πάντες. Παράλληλα το εξαιρετικό πρόγραμμά της, σφράγισε τη νίκη της Ρωσίας στο ομαδικό. Πρόκειται για έναν άθλο που όμοιός της δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλήματος και στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τους Βρετανούς που περιέργραφαν τον αγώνα να παραληρούν από ενθουσιασμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα είναι κάτι για το οποίο θα μιλάμε για τα επόμενα 100 χρόνια», λίγο πριν κάνει το δεύτερο άλμα της με τετραπλή περιστροφή για να πάρει σκορ 178.92.

Η Βαλίεβα που είναι πλέον φαβορί για το χρυσό και στο απλό, έδωσε στη Ρωσία με ευκολία το χρυσό μετάλλιο, με τις ΗΠΑ να παίρνουν το αργυρό και την Ιαπωνία το χάλκινο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × four =