covid-19-efimeria-laiko

Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ κατέληξε 65χρονος ασθενής στις 19 Μαρτίου στο «Λαϊκό». Η καταγγελία του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Τάσου Αντωνόπουλου για την απώλεια του άνδρα, που για τρεις μέρες βρισκόταν συνδεδεμένος με φορητό αναπνευστήρα σε κρεβάτι απλής κλινικής του νοσοκομείου, περιμένοντας στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για να βρει κρεβάτι σε ΜΕΘ, περιγράφει το αδιέξοδο της πολιτικής μη στήριξης του ΕΣΥ που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στο «Λαϊκό», νοσηλεύονται ακόμα 3 άνθρωποι βαριά νοσούντες με Covid, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι δύο για τρίτη μέρα και ο τρίτος διασωληνώθηκε πριν λίγες ώρες, όπως αναφέρει ο Τ. Αντωνόπουλος.

Συνολικά, 105 βαριά νοσούντες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο Λεκανοπέδιο εκτός ΜΕΘ – 60 Covid και 45 μη Covid.

Ο 65χρονος στο «Λαϊκό», δεν είναι ο πρώτος ασθενής Covid αλλά ο δεύτερος που καταλήγει διασωληνωμένος σε απλή κλινική, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Η πρώτη ήταν μία 40χρονη αλλοδαπή γυναίκα, η οποία κατέληξε στο δεύτερο επιδημικό κύμα, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ κρεβάτι ΜΕΘ για να νοσηλευτεί.

Όλο αυτό με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης όπως ανέφεραν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ).

«Κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατόν γίνεται»

Ο Διοικητής του ΓΝΑ «Λαϊκό» δεν διέψευσε την είδηση για το χαμό των δύο συνανθρώπων μας, τονίζοντας πως το νοσοκομείο διαθέτει μόνο «απλές κλίνες COVID», και αν χρειαστεί διασωλήνωση, «δίνουμε την εντολή στο ΕΚΑΒ και γίνεται η διακομιδή».

Για τα περιστατικά όπου διασωληνώθηκαν δύο άτομα και δεν πρόλαβαν να διακομιστούν και τελικά εξέπνευσαν, ο Διοικητής του «Λαϊκού» ανέφερε:

«Ο ιός είναι τόσο επικίνδυνος που ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Δεν ήταν ούτε παράλειψη του νοσοκομείου, ούτε του ΕΚΑΒ. Το Σύστημα έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθει, κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατόν γίνεται».

Στην καρδιά του τρίτου κύματος της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της εφημερίας στο «Λαϊκό», όλα τα κρεβάτια (90) του νοσοκομείου ήταν ασφυκτικά γεμάτα και χρειάστηκε τουλάχιστον εφτά ασθενείς να μεταφερθούν εντός θαλάμων σε φορεία, ανέφερε ο προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × two =