aeroplanoforo-harry-truman

Στιγμές τρόμου κλεισμένη στην τουαλέτα του δωματίου ξενοδοχείου στην παλιά πόλη των Χανίων έζησε μια 14χρονη, όταν τρεις Αμερικανοί, μέλη του πληρώματος του αεροπλάνοφόρου Χάρυ Τρούμαν, εισέβαλαν μαζί με μια γυναίκα στο δωμάτιο, χωρίς καν να αντιληφθούν ότι δεν είναι το δικό τους.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, παρά τις φωνές του κοριτσιού, οι Αμερικανοί που φέρονται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ξάπλωσαν στο κρεβάτι αγνοώντας τη. Απομακρύνθηκαν λίγο αργότερα από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, τον οποίο ενημέρωσε τηλεφωνικά ο πατέρας της 14χρονης.

Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου παρέμειναν για ένα βράδυ, το πρωί όμως αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω του δικαιώματός τους στην ετεροδικία.

Η απίστευτη αυτή περιπέτεια του κοριτσιού συνέβη το βράδυ της Κυριακής. Ο πατέρας της 14χρονης, ήρθε από την Αθήνα στα Χανιά για να ασκήσει το δικαίωμα του στην κηδεμονία των παιδιών του. Νοίκιασε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και την ώρα του περιστατικού, είχε βγει με το γιο του σε κρεπερί της πόλης. Το κορίτσι δεν θέλησε να τους ακολουθήσει και προτίμησε να μείνει μόνη στο δωμάτιο. Μπήκε στο μπάνιο, ευτυχώς παίρνοντας μαζί της το κινητό της και αντιλήφθηκε ότι κάποιοι προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα.

Όπως είπε, το παιδί του τον πήρε έντρομο τηλέφωνο. «Ήταν κλεισμένη στο μπάνιο, έκλεγε με λυγμούς. Μου είπε «μπαμπά έλα, έχουν μπει στο δωμάτιο μου ξένοι. Τους μιλάω στα αγγλικά, δε φεύγουν, έχουν ξαπλώσει στο κρεβάτι». Ο ίδιος περιέγραψε ότι μέχρι να τρέξει πίσω στο ξενοδοχείο, πρόλαβε να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη που έσπευσε να απομακρύνει τους Αμερικανούς ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία.

Η γυναίκα και ένας από τους ναύτες πρόλαβαν να διαφύγουν, ενώ οι άλλοι δύο Αμερικανοί μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων. Σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού ο οποίος δεν θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους, οι ναύτες έλεγαν συνεχώς ότι είναι υπήκοοι Αμερικής κι απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς τόνιζαν ότι οι τελευταίοι δεν έχουν το δικαίωμα να τους συλλάβουν. «Όταν ανέβηκα πάνω ήταν σε κατάσταση σοκ το παιδί μου. Το βρήκα ημίγυμνο και έντρομο κλειδωμένο στο μπάνιο» είπε ο πατέρας, εμφανώς οργισμένος για το συμβάν.

Στο μεταξύ, η μητέρα της 14χρονης που ενημερώθηκε από τον πρώην σύζυγο της για το περιστατικό, βρέθηκε χθες στα δικαστήρια για να υποβάλει μαζί με τον πατέρα μήνυση σε βάρος των ναυτών του «Χάρυ Τρούμαν». «Ευτυχώς που η κόρη μας ήταν κλεισμένη στο μπάνιο. Τους φώναζε να φύγουν, κατάλαβε ότι πάνε να παραβιάσουν την πόρτα και φώναζε ότι κάνουν λάθος δωμάτιο. Όμως εκείνοι μπήκαν, ξάπλωσαν και στο κρεβάτι, βγάλανε τα παπούτσια τους, ο ένας μάλιστα πήγε στο τμήμα με ένα παπούτσι» είπε η μητέρα.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σύλλογοι φοιτητών, φορείς και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια καταγγέλλοντας το περιστατικό. Ο δικηγόρος των γονιών της 14χρονης κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές και είπε ότι δεν ισχύει το δικαίωμα της ετεροδικίας, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιος γι αυτό.

Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης προχώρησε σήμερα σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, σχετικά με το αδιανόητο περιστατικό τρομοκράτησης 14χρονης από ΝΑΤΟϊκούς στα Χανιά, αλλά και την αντιμετώπισή τους από τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγελθεί, το βράδυ της Κυριακής μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια, με τους ΝΑΤΟϊκούς να ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και μπέρδεψαν τα δωμάτια και το ξενοδοχείο. Τα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα και αφέθηκαν ελεύθερα το επόμενο πρωί. Για το γεγονός πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία στα Χανιά από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους της πόλης και τους γονείς της μαθήτριας.

Ο Θανάσης Παφίλης εξέφρασε στους υπουργούς την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ, τόσο για το συγκεκριμένο απαράδεκτο περιστατικό, που προστίθεται σε σειρά επεισοδίων τραμπούκικης συμπεριφοράς ΝΑΤΟϊκών στην περιοχή, όσο και για τη στάση των αρχών και την ευνοϊκή αντιμετώπιση των δραστών.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + 9 =