Η εκπρόσωπος της οργάνωσης «» που τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε σάλο με τη φωτεινή επιγραφή «STOP Ερντογάν» στην πλατεία Τάιμς του Μανχάταν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του .

Η Χαφζά Τζιρντάμπ καταγγέλλει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και αποκαλύπτει ότι σήμερα σε 40 διαφορετικά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες της οργάνωσής της. ««Με όλη μου την ενέργεια και δύναμη και με όλη μου την καρδιά αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει μόνο το σύστημα και η παρακμή. Ο λαός πρέπει να μάθει τι συμβαίνει και να συσπειρωθεί, σε μια ενότητα, με γνώμονα την αλληλεγγύη. Να αντισταθούν σε αυτή την επιχείρηση», τόνισε.

Με την πινακίδα που έστησαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης με την επιγραφή «STOP Erdogan» προκάλεσαν την οργή της Άγκυρας. «Έγινε μεγάλη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια σε  χιλιάδες ανθρώπους, έγιναν βασανισμοί, αυθαίρετες κρατήσεις, κατασχέσεις περιουσιών. Ακόμα ένας λόγος είναι οι επιχειρήσεις που διεξάγονται εκτός Τουρκίας από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τη γνωστή ΜΙΤ, που αιχμαλωτίζουν αντιφρονούντες. Ο οργανισμός μας έχει δεχτεί σφοδρές πιέσεις, από την επιτροπή της τουρκο-αμερικανικής ένωσης της οποίας ο αντιπρόεδρος είναι ξάδερφος του Ερντογάν», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Φωνή καταγγελίας κατά του Ερντογάν ύψωσαν χθες σε 40 διαφορετικές πόλεις της Αμερικής με διαδηλώσεις μέλη της οργάνωσης ««Advocates of silenced Turkey». Η επικεφαλής Χαφζά Τζιρντάμπ στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής της στο , αναφέρεται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στις γυναίκες που έχει στείλει στις φυλακές το καθεστώς της Άγκυρας.

«Μια από τις πιο ανησυχητικές ενέργειες των τουρκικών αρχών είναι  η φυλάκιση των γυναικών που περιμένουν παιδί ή έχουν μόλις γεννήσει. Κάποιες έχουν φυλακιστεί με τα παιδιά τους, ενώ άλλες τις έχουν χωρίσει με τη βία από τα παιδιά τους», δήλωσε, μεταξύ άλλων η Χ. Τζιρντάμπ.

Επίσης, τόνισε ότι: «Ο τουρκικός λαός είναι αυτός που μόνο μπορεί να δώσει τέλος στον απολυταρχισμό. Ανησυχώ βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Αυτό που θέλουμε είναι να αφυπνίσουμε τον κόσμο για την εντύπωση που θέλει να τους επιβάλλει το υπάρχον σύστημα. Ο τουρκικός λαός ενωμένος και με αλληλεγγύη, πρέπει να αναλάβει δράση με δημοκρατικό τρόπο και όχι να θα δίνει περισσότερη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση.  Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί στην Τουρκία που δεν έχουν γνώση του τι συμβαίνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ