cecil-hotel

Το Cecil Hotel και η κατάρα του ενέπνευσαν τον κύκλο Hotel του American Horror Story και μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχαν την τιμητική τους στο αφιέρωμα της εκπομπής Ghost Adventures του Discovery Channel. Ήταν θέμα χρόνου να καταπιαστεί με αυτό κάποιο true crime ντοκιμαντέρ του Netflix. Το Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή στην πλατφόρμα και πήγε αμέσως στο Νο.1 του Top 10 στο αμερικανικό Netflix.

Το ξενοδοχείο στην περιοχή Skid Row του Λος Άντζελες είναι διαβόητο για όλα τα σκοτεινά περιστατικά που έχουν συμβεί στα δωμάτιά του από όταν κατασκευάστηκε ακόμη, με πιο πρόσφατο τον θάνατο της Elisa Lam που θα δεις παρακάτω. Το Cecil Hotel είναι κλειστό για ανακαίνιση αυτή τη στιγμή, αλλά αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του εντός του 2021.

Εσύ θα έκανες check in αν γνώριζες τα παρακάτω;

Η υπόθεση της Elisa Lam

Η 21χρονη Lam ταξίδεψε στο Λος Άντζελες από τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και είχε κλείσει δωμάτιο στο Cecil Hotel. Μετά την εξαφάνισή της τον Ιανουάριο του 2013, οι αρχές ενημερώθηκαν ότι η νεαρή γυναίκα είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη και διπολική διαταραχή. Αφού δεν κατάφεραν να κάνουν κάποιοι πρόοδο κατά τις πρώτες εβδομάδες της έρευνάς τους, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το γνωστό πλέον βίντεο που απεικονίζει μία ταραγμένη Lam να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου, δίνοντας την αίσθηση πως ίσως προσπαθούσε να κρυφτεί από κάποιον.

Μετά από παράπονα των ενοίκων του Cecil για χαμηλή πίεση νερού και την παράξενη γεύση που είχε το τρεχούμενο νερό στα δωμάτιά τους, το πτώμα της Lam βρέθηκε στη δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου. Παρά τις διάφορες θεωρίες που προέκυψαν από «ντετέκτιβ του ίντερνετ», ο θάνατός της αποδόθηκε σε ακούσιο πνιγμό.

Το Crime Scene διαχειρίζεται ανεύθυνα τον θάνατο της Lam, σπαταλώντας τρία επεισόδια αποπροσανατολίζοντας το κοινό και δίνοντας άκριτα το βήμα στους ιντερνετικούς ντετέκτιβ για να αναπτύξουν τις θεωρίες τους σε σχέση με τον τραγικό θάνατό της, για να δώσει μόλις στο τέταρτο επεισόδιο τελικά τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Η επίσκεψη της Black Dahlia

black-dahlia

Ο φόνος της Black Dahlia το 1947, της επίδοξης ηθοποιού Elizabeth Short, ήταν τόσο φρικιαστικός που δεν είχε πυροδοτήσει φρενίτιδα μόνο στα media, αλλά και στις αρχές που έψαχναν τον δολοφόνο της σε πανεθνική εμβέλεια. Το γεγονός ότι τελικά δε βρέθηκε ποτέ μάλιστα, γεννά θεωρίες ακόμη και σήμερα.

Κάποιες από τις αναφορές που ακολούθησαν μετά τον θάνατο της Short, τοποθετούσαν την ηθοποιό στο Cecil Hotel λίγες μέρες πριν τον θάνατό της.

Οι πολλαπλές αυτοκτονίες

Οι αυτοκτονίες που έχουν συμβεί στο ξενοδοχείο είχαν μία σύντομη αναφορά στην εισαγωγή του Crime Scene, η σειρά ωστόσο επέλεξε να επικεντρωθεί στον θάνατο της Elisa Lam.

Ξεκινώντας από το 1934, ένας λοχίας πήρε τη ζωή του στο δωμάτιό του, ενώ το 1937 ένας πεζοναύτης έκανε το ίδιο πηδώντας από την ταράτσα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘50 υπήρξαν πολλοί αυτόχειρες στο Cecil που έπεφταν από τα παράθυρα του ξενοδοχείου, ανάμεσά τους η 50χρονη Helen Gurnee το 1954. Θα ακολουθούσαν η 50χρονη ηθοποιός Julia Moore και η 27χρονη Pauline Otton to 1962. H πτώση της Otton προκάλεσε τον θάνατο του 65χρονου George Gianni που περπατούσε μπροστά από το κτίριο όταν έπεσε.

Η “Pigeon” Goldie Osgood

Πριν συνταξιοδοτηθεί, η Goldie Osgood δούλευε ως τηλεφωνήτρια. Ένα επάγγελμα που πολλές γυναίκες στη 1900s Αμερική έκαναν, είτε για να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους μετά τη Μεγάλη Ύφεση, είτε για να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους από τους άντρες. Το πώς κατέληξε η Osgood ως ένοικος του Cecil Hotel δεν το γνωρίζουμε, αν και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η μικρή της σύνταξη δε θα έφτανε για να αγοράσει σπίτι.

Στο ξενοδοχείο έμενε μόνη της, αλλά δεν ήταν μοναχική. Ήταν δημοφιλής μεταξύ της κοινότητας του Cecil και της γειτονιάς, και κάθε μέρα περπατούσε μέχρι την κοντινή πλατεία φορώντας το καπέλο baseball των LA Dodgers για να ταΐσει τα περιστέρια. Γι’ αυτό και οι ντόπιοι που την αγαπούσαν πολύ τη φώναζαν “Pigeon” Goldie.

Το 1964 η Osgood βρέθηκε στραγγαλισμένη, μαχαιρωμένη και σεξουαλικά κακοποιημένη στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο. Η υπόθεσή της δε λύθηκε ποτέ.

Η παιδοκτόνος του Cecil Hotel

Η 19χρονη Dorothy Jean Purcell γέννησε ακούσια τον γιο της στο ξενοδοχείο και, καθώς φημολογείται ότι δε γνώριζε καν πως ήταν έγκυος, πέταξε το νεογέννητο από το παράθυρο νομίζοντας πως δεν είχε επιβιώσει του τοκετού. Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη και στη συνέχεια εισήχθη σε ψυχιατρείο.

Η διαμονή του Richard Ramirez

Ο Richard “Night Stalker” Ramirez είχε μόλις το δικό του true crime ντοκιμαντέρ στο Netflix, αλλά θα μπορούσε να χωρέσει και στο Crime Scene. Πριν τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 1985, ο κατά συρροή δολοφόνος Ramirez έμενε στο Cecil για 14 δολάρια τη διανυκτέρευση. Μετά τη δολοφονία κάποιου θύματός του, ο Ramirez επέστρεφε στο ξενοδοχείο, πετούσε τα ματωμένα του ρούχα στον κάδο πίσω από το Cecil, και ανέβαινε στο δωμάτιό του γυμνός.

Η διαμονή του δεύτερου κατά συρροή δολοφόνου

Ο Αυστριακός Jack Unterweger υπολογίζεται πως είχε σκοτώσει περίπου δώδεκα γυναίκες, κυρίως σεξεργάτριες, τόσο στην Αυστρία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1990 έως το 1991.

Η δραστηριότητά του στις Η.Π.Α. ξεκίνησε αφού ταξίδεψε στο Λος Άντζελες με σκοπό να γράψει για την πορνεία και το έγκλημα στην περιοχή για λογαριασμό αυστριακού περιοδικού. Τρία από τα θύματά του στην Καλιφόρνια βρέθηκαν πνιγμένες με το σουτιέν τους, όπως είχε συμβεί με θύματά του και στην Αυστρία. Η επιλογή του για διαμονή στο Λος Άντζελες ήταν το Cecil Hotel, κάποιοι πιστεύουν ως φόρος τιμής στον Ramirez.

Ο Unterweger συνελήφθη αργότερα στο Μαϊάμι και αυτοκτόνησε το 1994 σε φυλακή της Αυστρίας. Οι φόνοι για τους οποίους βρέθηκε ένοχος ήταν εννέα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight − three =