blade-runner

Παρά το γεγονός ότι προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για το στόρι, η Amazon ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σειρά η οποία θα είναι συνέχεια του σίκουελ «Blade Runner 2049».

Το μοναδικό στοιχείο που επιτρέπει εικασίες, προκύπτει από τον ίδιο τον τίτλο: Το «Blade Runner 2099»υπονοεί ότι η ιστορία θα εκτυλίσσεται πενήντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πιο πρόσφατης ταινίας του franchise, του φιλμ με την υπογραφή του Ντενί Βιλνέβ, που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το 2017.

Το σενάριο είναι της Σίλα Λουίζα, η οποία θα συμμετέχει και στην παραγωγή μαζί με τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Ο Βρετανός σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει τα σχέδια για τη live-action σειρά σε συνέντευξη του στο BBC τον περασμένο Νοέμβριο (εκτός από τις δύο ταινίες, το καλωδιακό Adult Swim πρόβαλε πρόσφατα τη σειρά anime «Blade Runner: Black Lotus», η οποία διαδραματίζεται στο έτος 2032).

Η πρώτη ταινία «Blade Runner» (1982), το νεο-νουάρ επιστημονικής φαντασίας του Ρίντλεϊ Σκοτ, κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του Φίλιπ Κ. Ντικ, «Do Androids Dream of Electric Sheep?» (στα ελληνικά το βιβλίο κυκλοφόρησε με τίτλο «Το Ηλεκτρικό Πρόβατο») με πρωταγωνιστές τους Χάρισον Φορντ, Ρούτγκερ Χάουερ, Σον Γιανγκ, Έντουαρντ Τζέιμς Όλμος και Ντάριλ Χάνα, δεν είχε κάνει καλές εισπράξεις όταν προβλήθηκε. Ωστόσο, οι εξαιρετικά καλές κριτικές που έλαβε και η αγάπη του κοινού στο πέρασμα του χρόνου, χάρισαν στην ταινία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του σινεμά.

Η δεύτερη ταινία (ο Βιλνέβ αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής του Σκοτ), αφηγείται την ιστορία ενός νέου blade runner, του αστυνομικού Κ, ο οποίος σε ένα δυστοπικό Λος Άντζελες του μέλλοντος, αποκαλύπτει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να αλλάξει τη σχέση ανθρώπων και ανδροειδών. Επαναφέροντας τους πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας, Φορντ και Όλμος και εμπλουτίζοντας το καστ με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζάρεντ Λέτο, Άνα ντε Άρμας, Ρόμπιν Ράιτ, και με προϋπολογισμό 150 εκατ. δολάρια, το «Blade Runner 2049» ξεπέρασε τα 259 εκατ. στο παγκόσμιο box office.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen + 17 =