carmen-hispano-suiza

Η Carmen είναι μια από τις πιο διάσημες όπερες, με καταιγιστικό ρυθμό και συγκλονιστικές ερμηνείες, όπου κι αν έχει παιχτεί, από όποιες σοπράνο κι αν έχει αποδοθεί.

Η Carmen της θρυλικής εταιρείας κατασκευής υπερπολυτελών υπεραυτοκινήτων, Hispano Suiza, είναι ένα μοντέλο που βάζει φωτιά στην άσφαλτο, το πρώτο αμιγώς της ισπανικής μάρκας, με 1.114 ολοζώντανους ίππους.

Η Hispano Suiza αποτελεί μέρος της οικογένειας Suqué Mateu, για τέσσερις γενιές. Ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 1904 από τον Damián Mateu, με τη βοήθεια του τεχνικού διευθυντή και μηχανικού Marc Birkigt, επίσης εταίρου της εταιρείας. Μεταξύ 1904 και 1946, η Hispano Suiza κατασκεύασε περισσότερα από 12.000 πολυτελή οχήματα υψηλής απόδοσης και 50.000 κινητήρες αεροσκαφών. Η έδρα, το τεχνικό κέντρο και το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκονται στη Βαρκελώνη.

Τον Μάρτιο του 2019, ο Miguel Suqué Mateu, παρουσίασε εκ νέου τη μάρκα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αποκαλύπτοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό, πλήρως ηλεκτρικό όχημα: την Carmen των 1.019 ίππων, που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ισπανία. Η πιο ριζοσπαστική του έκδοση, η Carmen Boulogne με πακέτο μπαταρίας 750V, εντάχθηκε στην οικογένεια το 2020, αποδίδοντας 1.114 ίππους (820 kW), με τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 2,6 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα. Το όνομά της, αποτίει φόρο τιμής στον διαγωνισμό στον οποίο ο André Dubonnet κέρδισε τον πρώτο του αγώνα με Hispano Suiza. Μόνο 19 Carmen και 5 Carmen Boulogne θα κατασκευαστούν, με κάθε μία να χρειάζεται 7 μήνες -κατά μέσο όρο- δουλειάς.

Μάλιστα, η Hispano Suiza προχώρησε σε μια στρατηγική συμφωνία με την Power Electronics, ως προς τον τεχνολογικό κύκλο φόρτισης των ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων της, με υπερσύγχρονους, αξιόπιστους και ασφαλείς φορτιστές, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη κινητικότητα.

Η Power Electronics είναι κατασκευαστής συστημάτων μετατροπής ενέργειας. Τα προϊόντα της υπάρχουν σε σχεδόν 1.300 εργοστάσια που διανέμονται σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έκλεισε το 2020 με 40 GW εγκατεστημένης ισχύος εναλλασσόμενου ρεύματος, γεγονός που κατέστησε δυνατή την αποφυγή απόρριψης άνω των 56,3 εκατομμυρίων τόνων CO2 στο περιβάλλον.

Το Hispano Suiza είναι μέλος του ομίλου Peralada, που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, σε όλο τον κόσμο, καζίνο, πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, αμπελώνες, μαρίνες και μουσικά φεστιβάλ.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + five =