scott-morrison

Σημαντικό προβάδισμα στο κόμμα των Εργατικών έναντι του Συνασπισμού Φιλελευθέρων Εθνικών, έδωσε η τελευταία δημοσκόπηση Newspoll προκαλώντας αναπόδραστα αντιδράσεις στην κυβερνητική παράταξη αλλά και γενικότερα στο σύνολο τις πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το αποτέλεσμα, υπερασπιζόμενοι τόσο το έργο της κυβέρνησης όσο του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρρισον, η εικόνα του οποίου βγαίνει ως «κακή» στις διαπιστώσεις της σφυγμομέτρησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με ποσοστό 56% έναντι 44 στις προτιμήσεις των δύο παρατάξεων.

Είναι η χειρότερη επίδοση σε δημοσκόπηση για τον Συνασπισμό Φιλελευθέρων Εθνικών από τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Australian.

Καθώς η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το κόμμα των Εργατικών αύξησε το προβάδισμά του από την τελευταία δημοσκόπηση της 6ης Δεκεμβρίου, όπου προηγούνταν με 53-47.

Οι ψήφοι πρώτης ή αλλιώς κύριας προτίμησης για τους Εργατικούς, αυξήθηκαν κατά τρεις μονάδες στο 41%, ενώ του του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών μειώθηκαν κατά δύο μονάδες στο 34%.

Για πρώτη φορά, περισσότεροι ψηφοφόροι από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύουν ότι το κόμμα των Εργατικών είναι σε καλύτερη θέση να οδηγήσει την Αυστραλία στην έξοδο από την πανδημία COVID-19 απ’ ότι η παρούσα κυβέρνηση

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και αρχηγός των Εθνικών, Barnaby Joyce, δήλωσε ότι η πανδημία έκανε τα πράγματα δύσκολα, όμως η οικονομική ανάπτυξη και το χαμηλό ποσοστό ανεργίας είναι σημάδια καλής οικονομικής διαχείρισης.

«Βγαίνουμε από την πανδημία καλύτερα από πολλά άλλα μέρη του κόσμου», δήλωσε στο κανάλι Επτά μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης, ο κ.Joyce.

Ο Εργατικός βουλευτής Τζόελ Φιτζγκίμπον δήλωσε ότι η στροφή του κόσμου κατά της κυβέρνησης και υπέρ των Εργατικών, δείχνει ότι οι Αυστραλοί είναι θυμωμένοι με τον τρόπο με τον οποίο ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του αντιμετώπισαν την πανδημία.

«Δεν είναι περίεργο που είναι θυμωμένοι» είπε ο κ. Φιτζγκίμπον χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως πολλοί Αυστραλοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, δεν έχουν τις ελευθερίες που τους είχαν υποσχεθεί μέχρι τώρα και το μόνο που ακούν είναι περισσότερα εφησυχαστικά σχόλια από τον πρωθυπουργό.

Στην ερώτηση για τον προτιμητέο πρωθυπουργό, ο κ. Μόρρισον συνεχίζει να προηγείται  με 43 μονάδες, ωστόσο ο κ. Αλμπανήζι τον πλησίασε στις 41. Η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 45-36λ, υπέρ του κ. Μόρρισον.

Ο υπουργός εθνικής Οικονομίας Τζος Φράιντενμπεργκ δήλωσε ότι υπήρχε ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα στη δημοσκόπηση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × four =