Τετ, 16 Ιου 2025
Loading weather...

Αυστραλία: Άντρας που «πέθανε» για 90 λεπτά, επανήλθε και μοιράστηκε την μεταθανάτια εμπειρία του

Ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο τον έκανε να δει τη ζωή με άλλα μάτια. Η ιστορία του 61χρονου Άλιστερ Μπλέικ από την Αυστραλία θα μπορούσε να θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, αν σκεφτεί κανείς ότι κατάφερε να επανέλθει στη ζωή όντας 90 λεπτά νεκρός.

Όλα συνέβησαν τον Ιανουάριο του 2019 όταν η σύζυγός Μελίντα τον βρήκε νεκρό όταν ξύπνησε. Προσπάθησε να τον επαναφέρει με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο, ωστόσο όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι ο 61χρονος είχε πεθάνει.

Οι γιατροί συνέχισαν να εργάζονται πάνω από τον άνδρα για πάνω από μία ώρα, κάνοντας του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρησιμοποιώντας έναν απινιδωτή για να τον σοκάρουν οκτώ φορές.

Mετά από 90 δραματικά λεπτά, βρέθηκε ο σφυγμός του, αφού η καρδιά ξεκίνησε να χτυπάει ξανά.

Δεν υπήρχε… τίποτα

Όταν ξύπνησε και όλοι πια τον ρωτούσαν πως ήταν η κατάσταση που βρισκόταν, εκείνος απάντησε περιγράφοντας ταυτόχρονα τη μετά θάνατον ζωή. ο Άλιστερ εξήγησε αναλυτικά ότι δεν υπήρχε «τίποτα», ούτε ήχοι, φωνές ή φώτα. Είπε ότι η εμπειρία ήταν τόσο τραυματική που ο εγκέφαλός του είχε αποκλείσει τα πάντα.

Ο άτυχος άνδρας πρόσθεσε: «Τεχνικά, ήμουν νεκρός για 90 λεπτά. Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν αν είδα κάτι. ‘Οχι, δεν είδα τίποτα. Ούτε έντονα φώτα, ούτε τίποτα τέτοιο».

Ο Άλιστερ επέστρεψε στο σπίτι του μετά από 12 ημέρες στο νοσοκομείο και λέει ότι η εμπειρία του παρ’ ολίγον θανάτου του έδωσε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη ζωή.

Μετά τη δραματική του εμπειρία, ο 61χρονος μείωσε τον αριθμό των ωρών εργασίας του προκειμένου να βλέπει περισσότερο τους φίλους και την οικογένειά του. Επίσης, τρώει πιο υγιεινά και γυμνάζεται περισσότερο.

Δημοφιλή Άρθρα

Αύριο στη Βουλή η ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα αιολικά στα Κύθηρα – Θα απαντήσει το υπουργείο;

Αύριο, Παρασκευή στις 10:45 π.μ., επιστρέφει στην ατζέντα της...

Έκτακτό: Νεκρή γυναίκα στον Κακόπρινο της Χώρας Κυθήρων

Νεκρή εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου γυναίκα...
00:05:46

Ο Δημήτρης Ράλλης επέλεξε την εθνική Ελλάδας!

Τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας επέλεξε ο Δημήτρης Ράλλης!...
00:00:43

Μητσοτάκης για νοσοκομεία: “Όλα είναι υπό έλεγχο”

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος...

Επίδοση φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς για αντιμετώπιση της πανδημίας

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη, όπως προβλεπόταν και από το σχετικό...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img