mormoris

Σε «κλοιό» εργοταξίων θα βρίσκεται φέτος ο οικισμός του Αυλέμονα καθώς σημαντικά έργα που αναμένονταν για πολλά χρόνια μπαίνουν στη φάση της υλοποίησης.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα με τις συνοδές παράλληλες οδικές εργασίες που θα βελτιώσουν μεγάλο τμήμα του δρόμου Μητάτων – Παλαιόπολης. Παράλληλα στο τελικό στάδιο της «γραφειοκρατίας» βρίσκεται το έργο της οδού Μόρμορη Αυλέμονα που αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τους αμέσως επόμενους μήνες. Ο δρόμος του «Μόρμορη» είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την περιοχή καθώς συνδέει τον Αυλέμονα με το λιμάνι Διακοφτίου και το αεροδρόμιο.

Εμβληματικό έργο η ανάπλαση του Αυλέμονα, στα αζήτητα το Πολεδομικό Σχέδιο του οικισμού

Εν τω μεταξύ προχωράει η μελέτη της ανάπλασης του Αυλέμονα, που αποτελεί ένα σχέδιο ολιστικής παρέμβασης στην περιοχή. Σήμερα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ψηφίστηκε η έγκριση της μελέτης συνολικής ανάπλασης Αυλέμονα.

Την ίδια στιγμή το πολεοδομικό σχέδιο του Αυλέμονα το οποίο είχε προωθηθεί από την εποχή του Δημάρχου Αρτέμη Καλλίγερου φαίνεται να βρίσκεται στα αζήτητα. Δεν υπάρχει κάποια αναφορά τα τελευταία χρόνια και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν με την ευκαιρία των αναπτυξιακών έργων στην περιοχή θα ανοίξει ξανά η συζήτηση γι’ αυτό. Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που υπήρχε κινητικότητα για το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού ήταν επί διοίκησης Δημάρχου Θεόδωρου Κουκούλη.

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × two =