Αττίκ εναντίον Αντώνη Πετρόχειλου: Μια παρολίγο μονομαχία στα Κύθηρα

Μια ιστορία από το ιστολόγιο της Ελένης Χάρου για τον μεγάλο Αττίκ, τη σχέση του με τα Κύθηρα και τους λόγους της παρολίγο μονομαχίας του με τον Καψαλιώτη, Αντώνη Πετρόχειλο.

Κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, ο Αττίκ παραθέριζε στα Κύθηρα. Τον Αύγουστο στο Καψάλι για να κάνει τα μπάνια του και το Σεπτέμβριο στο Λειβάδι, στο σπίτι της μητέρας του, για το κυνήγι.

Στο Καψάλι νοίκιαζε πότε το σπίτι του Μαρή Τριάρχη, πότε το σπίτι του Γιώργη Πετρόχειλου-Μουγκρή. Κοινωνικότατος, πειραχτήρι, έκανε φάρσες και αστεία που άφησαν εποχή. Κάποτε όμως έγινε και ένας καυγάς που παραλίγο να καταλήξει σε μονομαχία.

oikia-mari-triarxi-kapsali
Η οικία του Μαρή Τριάρχη στο Καψαλι όπου έμεινε κάποια καλοκαίρια ο Αττικ.

Ο Αττίκ, γνωστός για τα αντιμοναρχικά του φρονήματα, μια μέρα στο Καψάλι συζητούσε ζωηρά με το γνωστό παλιό Καψαλιώτη, Αντώνη Πετρόχειλο, γνωστό βασιλόφρονα και η πολιτική συζήτηση, ως ήτο επόμενο, κατέληξε σε καυγά. Ο Αττίκ έλεγε στον Πετρόχειλο ότι παρόλο που δεν ήταν βασιλόφρων, εκείνος πήγε καλεσμένος στο παλάτι. (Πράγματι ο Αττίκ είχε πάει στο παλάτι και ο Κων/ντίνος τον ρωτούσε, πώς κάνει το διπλό σφύριγμα)

Ο Πετρόχειλος του απάντησε ότι προσεκλήθη στο παλάτι σαν θεατρίνος. Ο Αττίκ εθίγη βαθύτατα και τον κάλεσε σε μονομαχία λέγοντάς του «αυτή την προσβολή Αντώνη δεν έπρεπε να μου την κάνεις!» Τελικά μεσολάβησε η Σούρα, η γυναίκα του Αττίκ και η μονομαχία, την οποία στο βάθος ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήθελε, δεν έγινε ποτέ!

Σημείωση. Ο Αττίκ ήταν ο θρυλικός, συνθέτης, στιχουργός και ενίοτε ερμηνευτής των τραγουδιών του κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Από την μητέρα του ήταν εγγονός του Δημητρίου Ραπτάκη, ιατρού και βουλευτή Κυθήρων στην Ιόνιο Βουλή, και της Κλεπάτρας Κορωναίου, αδελφής του στρατιωτικού Πάνου Κορωναίου.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ισχυρό παραμένει το αφήγημα των ελληνικών μετοχών

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν είναι πλέον η «φθηνή» αγορά...

Ικανοποίηση Τραμπ για τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή «πολύ ευτυχής»...

Νέα ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία ανακήρυξε δύο θαλάσσια πάρκα. Άμεση αντίδραση από ΥΠΕΞ

Η Τουρκία προχώρησε στην επίσημη ανακήρυξη δύο «Εθνικών Θαλάσσιων...

Η Αψίδα του Καραβά μέσα στον χρόνο

Σχεδόν έναν αιώνα ιστορίας κουβαλά η χαρακτηριστική Αψίδα του...
00:00:55

Δεύτερο διαδοχικό ασημένιο μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής, 4ο χρυσό ο Ντουπλάντις

Όπως το 2024 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img