astynomia-kythira
©PhotoCerigo

Αθώοι μετά από πολυετή ταλαιπωρία κρίθηκαν από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά 24 αξιωματικοί και αστυνομικοί υπάλληλοι του Α.Τ. Κυθήρων που κατηγορούντο για μη εκτελεσμένα «νυχτερινά», για τα οποία τους είχε καταβληθεί το επίδομα αυξημένης υπηρεσιακής ετοιμότητας. Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και στη συνέχεια τη Δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία αστυνομικού υπαλλήλου του Α.Τ. Κυθήρων που πλέον δεν υπηρετεί στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα αξιωματικοί και αστυνομικοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο ΑΤ Κυθήρων κατά το χρονικό διάστημα από Ιούλιο 2016 έως και τον Ιούλιο 2018 κατηγορούντο ότι καταχωρούσαν στο ηλεκτρονικό βιβλίο υπηρεσίας μέσω της μηχανογραφικής εφαρμογής του ψηφιακού προγράμματος “Police on Line” μη πραγματικά εκτελεσθείσες νυχτερινές υπηρεσίες για το προαναφερόμενο διάστημα, βεβαιώνοντας ότι τόσο οι ίδιοι όσο και συγκεκριμένοι αστυνομικοί υπηρετούντες στο Α.Τ. Κυθήρων είχαν εκτελέσει νυχτερινές υπηρεσίες με έννομες συνέπειες, ήτοι την είσπραξη αποζημιώσεων επιδομάτων αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινά).

Όπως αποδείχτηκε σήμερα 26 Νοεμβρίου στο δικαστήριο, οι 24 αστυνομικοί είχαν εκτελέσει τα δεδουλευμένα νυχτερινά τα οποία είχαν πληρωθεί και κατέπεσε η κατηγορία περί ψευδούς βεβαίωσης εκτέλεσης των υπηρεσιών.

Το Kythera.News επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών κ. Χρίστο Θεοδωρόπουλο ο οποίος μας δήλωσε:

blank«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι, μετά από πολυετή ταλαιπωρία, 24 αστυνομικοί απηλλάγησαν των άδικων κατηγοριών που τους βάρυναν. Μεταξύ αυτών, δε και ο αρχικώς καταγγέλλων, ο οποίος -προϊούσης της ποινικής διαδικασίας- κατέστη κατηγορούμενος. Είχαμε εξαρχής εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και, μαζί με τους άξιους συναδέλφους που κληθήκαμε να εκπληρώσουμε τα υπερασπιστικά μας καθήκοντα, καταφέραμε να οδηγήσουμε τη σύνθεση του Α΄Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς σε μια ορθή και δίκαιη κρίση. Ουδείς εκ των κατηγορουμένων διέπραξε το ιδιαιτέρως ατιμωτικό αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, κατά φυσική ή ηθική αυτουργία, ενώ άπαντες εκτέλεσαν στο ακέραιο και μέχρι κεραίας τα “νυχτερινά”, για τα οποία τους είχε καταβληθεί το επίδομα αυξημένης υπηρεσιακής ετοιμότητας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα δικαιωμένος που συνέδραμα στην αθώωση των εντολέων μου, καθώς γνωρίζω την ψυχική βάσανο, την οποία έχουν υποστεί τα τελευταία τρία (3) χρόνια από την εν λόγω περιπέτεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kythera.News υπήρξαν αξιωματικοί οι οποίοι πέρα από τα τρία χρόνια ψυχικού άλγους που υπέστησαν, στερήθηκαν τον βαθμό τους ή ακόμη και την εκ νέου μετάθεσή τους στα Κύθηρα.

Κι άλλες υποθέσεις αφορούν το Α.Τ Κυθήρων το τελευταίο χρονικό διάστημα

Το τελευταίο διάστημα δεν πέρασε απαρατήρητη μία άλλη υπόθεση που απασχόλησε το Α.Τ Κυθήρων, καθώς υπάλληλος που υπηρετούσε στο συγκεκριμένο τμήμα καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση και 100 ημέρες κοινωνική εργασία για κατάρτιση και χρήση πλαστών  ιατρικών βεβαιώσεων για τον εαυτό της κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2018.

Το Kythera.News παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε άλλα ζητήματα που αφορούν το τοπικό αστυνομικό τμήμα, θεσμικά πρόσωπα και πολίτες τα τελευταία χρόνια και θα επανέλθει με σχετικό ρεπορτάζ.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 + sixteen =