Σε παρανάλωμα του πυρός έχει μετατραπεί το δάσος της Δαδιάς στην Λευκίμμη Έβρου, με τα μέτωπα να καίνε ανεξέλεγκτα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Open, “Ώρα Ελλάδος”, η δημοσιογράφος του DELTA TV, Κατερίνα Καλεντερίδου, η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη οδικώς, κάτι που συντελεί στις «υπόνοιες για εμπρησμούς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η φωτιά, σύμφωνα με την κα Καλεντερίδου, «έχει πλέον μεταφερθεί στον πυρήνα του δάσους», σε δυσπρόσιτα σημεία με ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση.

Το δάσος της Δαδιάς, αποτελεί Εθνικό Δρυμό, σπάνιας βιοποικιλότητας και, όπως τόνισε η κα Καλεντερίδου, ύστερα από σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, «αποφασίστηκε η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στις ταΐστρες των αρπαχτικών πουλιών, έτσι ώστε να προστατευτεί η περιοχή όσο γίνεται». Αντιπυρική ζώνη, δημιουργήθηκε και περιμετρικά της Λευκίμμης, ώστε να προστατευτεί ο οικισμός.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Κατά την διάρκεια της νύχτας, επιχειρούσαν στην περιοχή 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα. Σε αυτά συνέδραμαν μηχανήματα του στρατού και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Στην περιοχή, έσπευσαν μετά τις 12 το βράδυ, επιπλέον 30 οχήματα με 100 πυροσβέστες από άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης», πρόσθεσε η κα Καλεντερίδου, ενώ, με το πρώτο φως της ημέρας, “ρίχτηκαν στη μάχη” και τα εναέρια μέσα.

Η κα Καλεντερίδου έκανε λόγο για «ασύλληπτη οικολογική καταστροφή» στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά, ενώ μετέφερε τον προβληματισμό των ανδρών της Πυροσβεστικής για το γεγονός ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια τόσο δυσπρόσιτη περιοχή. «Στην περιοχή, δεν εκδηλώθηκαν φαινόμενα όπως πτώση κεραυνών όπως άλλες φορές, ώστε να δικαιολογείται μια τέτοια κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − three =