Κυρ, 15 Ιου 2025
26.5 C
Cythera

Άρθρο του Περιφερειάρχη στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας

Το όραμά του για την τουριστική ανάπτυξη της Αττικής, μέσα από το rebranding της Περιφέρειας ως «Greater Athens Region» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι στοχεύει σε μια Αττική «δυναμική και ενεργά παρούσα» στο εθνικό στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας την αναγνωρισιμότητα της Αθήνας, της «παγκόσμιας σταρ του Ελληνικού τουρισμού» ως βασικό στρατηγικό πλεονέκτημα. Όπως υπογράμμισε, με αυτόν τον τρόπο προωθείται μια οργανωμένη επικοινωνιακή καμπάνια «που επανασυστήνει τον τόπο μας» και πρόσθεσε: «Αντί να μιλάμε για την Αττική και να εννοούμε την Αθήνα, στο εξής θα μιλάμε για την Αθήνα και θα εννοούμε ολόκληρη την Αττική».

Στόχος αυτής της πολιτικής, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι να αναδειχθεί αποτελεσματικά ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος όλης της Αττικής, αλλά και τα αξιοθέατα κάθε σημείου της, πάντα σε σύνδεση με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την οινογνωσία, τον αθλητισμό και τη διασκέδαση. «Είναι ευθύνη της Περιφέρειας η τουριστική ανάπτυξη της Αττικής. Γιατί κανείς δεν ξέρει την Αττική όσο εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη αρχίσει η αναδιοργάνωση των εσωτερικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα στέρεο υπόβαθρο για την τουριστική αξιοποίηση της Αττικής: «Το στοίχημα πλέον για εμάς είναι πολλαπλό: Εξωστρέφεια, rebranding, στρατηγικό πλαίσιο, υποδομές. Ο τουρισμός είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις και δικό μου προσωπικό στοίχημα που θα κερδηθεί. Για την Ελλάδα και κάθε συμπολίτη μας» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το άρθρο του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», με τίτλο «The Greater Athens Region: Όραμα και Στρατηγική», είναι διαθέσιμο παρακάτω:

GREATER ATHENS REGION

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Ανοίγει τον Ιούλιο: Το Liofyto Camping σας περιμένει στα Κύθηρα!

Αυτό το καλοκαίρι, στα Κύθηρα, κάτι ξεχωριστό ανθίζει ανάμεσα...

Έφτασε το μεγάλο Basketball Camp του ΝΑΟΚ με την Giannakis Academy

Στα Κύθηρα καταφθάνει ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img