Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου και 48 ακόμη βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ, ζητούν εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του συνόλου σχεδόν του στόλου των παράκτιων ψαράδων από την οικονομική ενίσχυση λόγω πανδημίας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

“Με ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου και 48 ακόμη βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ αναδεικνύουμε και ζητάμε απαντήσεις από τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων για το εξελισσόμενο φιάσκο της υποτιθέμενης ενίσχυσης στους αλιείς για το πλήγμα που υπέστησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19.

Τόλμησαν, τους ξέφυγε ή δεν ήξεραν και έκοψαν το 94% του στόλου των παράκτιων ψαράδων μας από την οικονομική ενίσχυση; Δεν γνώριζαν τα πολλαπλά χτυπήματα στην οικονομία που δέχτηκαν οι παράκτιες περιοχές και τα νησιά μας όπου οι ψαράδες μας δραστηριοποιούνται;

«Βγάζει μάτι» ο προκλητικός αποκλεισμός τους από την ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. με την εισαγωγή στην πρόσκληση ενός κριτηρίου, για το οποίο δεν υπάρχει κανονιστικά υποχρέωση να το πληροί η συντριπτική πλειοψηφία των ψαράδων μας.

Αν η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων πιστεύει ότι οι αλιείς είναι «χάνοι», πλανάται πλάνην οικτράν.

Ζητάμε, αν πράγματι τους ξέφυγε ή δεν ήξεραν, να διορθωθεί άμεσα η κατάφωρη αυτή αδικία. Αν ήταν πρόθεσή τους, οι αλιείς δεν θα ξανατσιμπήσουν το δόλωμα.”

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − ten =