Απόφαση Χαρχαλάκη: Αλλαγή εκπροσώπου του Δήμου Κυθήρων στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Με απόφαση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, που εκδόθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2025, αλλάζει ο εκπρόσωπος του Δήμου Κυθήρων στην Επιτροπή Παρακολούθησης, Επίβλεψης και Παραλαβής της σύμβασης μελέτης για το «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κυθήρων». Η απόφαση αυτή έρχεται να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση της 24ης Μαΐου 2024 όπου εκπρόσωπος του Δήμου είχε οριστεί ο αρχιτέκτονας μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Μαριάτος.

Ο νέος εκπρόσωπος που ορίζεται από τον Δήμαρχο είναι ο αρχιτέκτονας μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Μαγουλάς του Παναγιώτη. Η αλλαγή αυτή γνωστοποιείται τόσο στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) όσο και στην Κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης, Επίβλεψης και Παραλαβής της μελέτης είναι ένα θεσμοθετημένο όργανο που συγκροτείται για την τήρηση των διαδικασιών και της ποιότητας του έργου στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΤΠΣ-ΕΠΣ), τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόκειται για ένα κρίσιμο έργο πολεοδομικού σχεδιασμού που θα καθορίσει το χωροταξικό και πολεοδομικό μέλλον των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Ποιοι απαρτίζουν την Επιτροπή

Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του ΤΕΕ αλλά και τη νέα εξέλιξη, η Επιτροπή συγκροτείται ομόφωνα και απαρτίζεται από:

1.Γεώργιο Ανδρεαδάκη, Διπλωματούχο Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο του ΤΕΕ (προεδρεύοντα).

2.Ελένη Λάλου, Διπλωματούχο Αρχιτέκτονα Μηχανικό, υπάλληλο του ΥΠΕΝ.

3.Τον εκπρόσωπο του Δήμου Κυθήρων, θέση που πλέον καταλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Μαγουλάς.

Αναφορικά με το Σχέδιο

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Κυθήρων και Αντικυθήρων είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον των νησιών, καθώς θα καθορίσει τις χρήσεις γης, τις προστατευόμενες περιοχές, τις περιοχές ανάπτυξης και την οργάνωση των οικισμών για τις επόμενες δεκαετίες. Η σωστή λειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ποιότητα στην υλοποίηση της μελέτης.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει κομβικό ρόλο, καθώς εκτός από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή, φροντίζει και για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, ενώ ενεργεί και ως τεχνικός σύμβουλος του Δημοσίου σε θέματα πολεοδομίας.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τη σημασία των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου, ΤΕΕ και Υπουργείου, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και σωστή εκπόνηση της μελέτης, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά αναπτυξιακά εργαλεία για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Screenshot 2025 02 28 at 8.24.52 PM

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ήρθε η ώρα να δώσουμε λογαριασμό ευθύνης στους πολίτες της Αττικής»

Με ένα προσωπικό μήνυμα προς τους πολίτες, που δημοσιεύεται...

Θεατρική Παράσταση: «Πίσω από τη μάσκα» στα Κύθηρα

Το Πειραματικό θεατρικό εργαστήριο "Αιθήρ" παρουσιάζει την παράσταση με...
00:25:13

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (12-07-2026)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ...

Ο Ψαρογιώργης έρχεται στο «Αστικόν». Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον Ποτάμο

Μια σπουδαία μουσική συνάντηση αναμένεται να καθηλώσει τους φίλους...

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού – Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού συμβάλλει με το δικό...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img