anaplasi-avlemona

Για «έλλειψη αυτοδιοικητικής γνώσης και διαδικασιών» αναφορικά με το έργο ανάπλασης του Αβλέμονα, κατηγορεί την δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, “Πρώτα ο Άνθρωπος”, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Ο κ. Χαρχαλάκης απάντησε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο πρόσφατο δελτίο Τύπου της παράταξης, κατηγορώντας τη για εφεύρεση «λογικών αλμάτων» προκειμένου να πείσει για την παρουσία της σε ένα έργο, στην ψήφιση του οποίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή «απουσίαζε τόσο προκλητικά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Χαρχαλάκης απέφυγε να τοποθετηθεί πάνω στις αιτιάσεις της μείζονος μειοψηφίας για «προβληματική μελέτη» ενός έργου (σ.σ. ανάπλαση Αβλέμονα) από το οποίο απουσιάζει, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της παράταξης, η “κύρωση κοινοχρήστων χώρων” λόγω δικαστικών διαφορών με πολίτες.

Ακολουθεί η ανάρτηση του δημάρχου Κυθήρων:

«ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΒΛΕΜΩΝΑ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΕ;

Στο Δελτίο Τύπου της 19ης Αυγούστου αναφέρεται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ότι με το ποσόν των 4.000.000€ χρηματοδοτείται η ΠΡΩΤΗ φάση της ανάπλασης του Αβλέμωνα και δημοσιεύεται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ κάθε εργασία που θα εκτελεστεί με τα χρήματα αυτά! Προφανώς οι συνάδελφοι της μείζονος μειοψηφίας ασχολούνταν με άλλα ζητήματα αυγουστιάτικα και δεν διάβαζαν τις ανακοινώσεις του Δήμου. Επίσης, ενημερώνω ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας που σήμερα κόπτεται τάχα για τον Αβλέμωνα επέλεξε συνειδητά να ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από την ψήφιση του θέματος της Ανάπλασης στην Οικονομική Επιτροπή (αρ. απόφασης 60/2022 – ΑΔΑ: Ω8ΛΕΩΛΨ-Ψ12). Επίσης η μείζων μειοψηφία ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ και από την συνεδρίαση του ΔΣ για την έγκριση της πρόσφατης αναμόρφωσης με την οποία εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό του Δήμου το συγκεκριμένο έργο (αρ. απόφασης ΔΣ 37/2022 – ΑΔΑ: 6ΠΤΗΩΛΨ-ΛΦ4) όπως και νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000€! Συνεπώς η υποκρισία περισσεύει….

Πάμε παρακάτω όμως. Η μείζων μειοψηφία, μη έχοντας στη φαρέτρα της το παραμικρό σοβαρό επιχείρημα κατά της Δημοτικής Αρχής, μας λέει το εξής: “γιατί υποβάλλατε μια μελέτη 12 εκατομμυρίων και πήρατε 4”; Από αυτό και μόνο το συλλογισμό τους, αποδεικνύουν περίτρανα πόση έλλειψη αυτοδιοικητικής γνώσης και διαδικασιών έχουν. Πόσο επιζήμιοι θα ήταν αν ασκούσαν διοίκηση με αυτές τις απόψεις. Πόσο μακριά βρίσκονται από την καθημερινή πραγματικότητα της διοίκησης των Δήμων. Η ολοκλήρωση μιας μελέτης συνολικής ανάπλασης ενός οικισμού, από τη δική μας Δημοτική Αρχή, είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ. Η υπερκάλυψη του προϋπολογισμού των αναπλάσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά περίπου 300% σε σχέση με το διαθέσιμο ποσό, οδήγησε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους Δήμους σε περικοπή των αρχικών τους προτάσεων, όπως έγινε και σε εμάς, ώστε να ενταχθούν όλες οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά. Έτσι γίνεται με τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων! Και ΝΑΙ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ η χρηματοδότηση αυτού του έργου, ακόμα και αν ΔΕΝ το ψήφισε η μείζων μειοψηφία!

Μήπως, λοιπόν, αντί να εφευρίσκει λογικά άλματα για να πείσει ότι είναι παρούσα, να ενημερώσει τους κατοίκους του Αβλέμωνα ΓΙΑΤΙ απουσίαζε τόσο προκλητικά από την ψήφιση του θέματος της Ανάπλασης στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή; Αναμένουμε ΣΑΦΕΙΣ απαντήσεις!»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 5 =