Χαρχαλάκης

Με 1031 λέξεις επιχείρησε να απαντήσει στο «δελτίο Τύπου των ελεύθερων Κυθήρων» ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου 2023. Διαβάστε παρακάτω:

ΑΥΡΙΟ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2024

Αύριο Κυριακή, τελευταία μέρα του χρόνου αλλά και της δημοτικής περιόδου 2019-2023, το ΔΣ θα ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2024. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, καθώς όταν δεν έχει κατατεθεί εναλλακτική πρόταση, τα σχέδια που παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή θεωρούνται εγκεκριμένα. Κάναμε αγώνα δρόμου για να ψηφιστεί ο Π/Υ από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και οι λόγοι ΔΕΝ είναι πολιτικοί, όπως ψευδέστατα επιχειρεί η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας στο νέο ΔΣ να παρουσιάσει. Βέβαια, δεν τους κρατάμε κακία γιατί απλά δεν γνωρίζουν πώς συντάσσονται οι δημοτικοί προϋπολογισμοί. Εάν ο Π/Υ αφηνόταν να ψηφιστεί με το νέο ΔΣ, αυτό δεν θα μπορεί να γίνει πριν τις 15-20 Ιανουαρίου, καθώς προηγούνται οι δημαιρεσίες και απαιτείται η έγκριση του πρακτικού εκλογής του Προεδρείου του ΔΣ προκειμένου αυτό να αρχίσει να συνεδριάζει νόμιμα. Δηλαδή θα ψηφίζαμε Π/Υ στις 15-20 Γενάρη και ο Δήμος θα έμενε χωρίς Π/Υ για 1 ακόμα μήνα, μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, μέχρι την οριστική επικύρωσή του από την Αποκεντρωμένη που θα διαρκούσε πάνω από 1 μήνα καθώς στα τέλη Γενάρη στέλνουν τους προϋπολογισμούς προς έγκριση όλοι οι Δήμοι. Εν τω μεταξύ όλες οι δαπάνες θα έμεναν απλήρωτες και θα σταμάταγαν και τα έργα λόγω μη πληρωμής των ενταλμάτων. Αυτό θέλουν τα «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ»;

Με την αυριανή ψήφιση του Π/Υ ευελπιστούμε και σε σύντομη επικύρωσή του, καθώς μέχρι σήμερα λίγοι Δήμοι της Αττικής έχουν στείλει Π/Υ για επικύρωση, λόγω αλλαγής πολλών Δημοτικών Αρχών.

Η ανακοίνωση των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ» βρίθει ειρωνειών και ψεμάτων στα οποία δεν θα απαντήσουμε. Εξάλλου, οι ειρωνείες, οι ιδεοληψίες και οι ατέρμονες θεωρίες δεν προσφέρουν τίποτε απολύτως, πέραν της ικανοποίησης εκείνου που τις γράφει.
Καλό είναι, όμως, οι νέοι συνάδελφοι στα έδρανα του ΔΣ να μάθουν ορισμένες βασικές αρχές σύνταξης των δημοτικών προϋπολογισμών.

  1. Το Σχέδιο του Π/Υ συντάχθηκε ΜΕΤΑ τις εκλογές και βασίστηκε (όπως πάντα) στα χρηματικά υπόλοιπα της 31ης Αυγούστου που είναι πάντα αυξημένα. Εγγράφηκαν λοιπόν κωδικοί έργων με βάση αυτά τα χρηματικά υπόλοιπα και με βάση αιτήματα που μας είχαν εκφραστεί προεκλογικά στις συναντήσεις μας στα χωριά.

  2. Το Σχέδιο υποβλήθηκε στο ΥΠΕΣ για την έκδοση γνώμης αναφορικά με την τήρηση των οδηγιών της σχετικής Εγκυκλίου. Το ΥΠΕΣ ΔΕΝ ελέγχει τα έργα που βάζουμε, αλλά μόνο την τήρηση των δημοσιονομικών οδηγιών.

  3. Μετά την έκδοση της Γνώμης, το Σχέδιο του Π/Υ έρχεται στο ΔΣ για τελική ψήφιση και ΠΑΝΤΑ συνοδεύεται από αλλαγές για τους εξής λόγους: α) το χρηματικό υπόλοιπο στο τέλος του χρόνου είναι πάντοτε μειωμένο γιατί έχει προηγηθεί η εξόφληση όλων σχεδόν των χρηματικών ενταλμάτων, β) γίνεται επανεκτίμηση και εκ νέου ιεράρχηση των εγγραφών των έργων με βάση πλέον τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, ώστε οι εγγραφές που μπαίνουν να μπορούν να υλοποιηθούν κιόλας και να μη δεσμεύουν χρήματα που δεν μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν λόγω ανεπαρκών πιστώσεων και γ) εντάσσονται στον κωδικό 80 (οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών) τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί στο τρέχον έτος και θα πληρωθούν στο επόμενο (π.χ. λόγω μη προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας).

  4. Για παράδειγμα, για τις «επίμαχες» εγγραφές ζητήσαμε προεκτίμηση κόστους από την Περιφέρεια: η αποκατάσταση λιθοδομών στον Καραβά (Λεμονόκηπος) απαιτεί πάνω από 120.000€ για να γίνει το έργο ολοκληρωμένο, η παραλιακή οδός Πλ. Άμμου 150-180.000€ (με δυσχέρεια στην αδειοδότηση λόγω γειτνίασης με τον αιγιαλό), οι επισκευές των ΔΣ Αρωνιαδίκων και Φριλιγκιανίκων απαιτούν επίσης ποσά πολύ μεγαλύτερα από 20.000€ κ.λπ. Οι εγγραφές αυτές μηδενίστηκαν στην παρούσα φάση και όταν συνταχθούν οι μελέτες των έργων αυτών και γνωρίζουμε επακριβώς το τελικό τους κόστος θα ενταχθούν με ιεράρχηση και με βάση πάντα τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου και την δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδότησης εάν τα ποσά είναι μεγάλα.

  5. Όλοι οι αποσπασματικοί κωδικοί μελετών μηδενίστηκαν και στη θέση τους μπήκε ένας νέος κωδικός 100.000€ με τον οποίο θα γίνει Προγραμματική Σύμβαση Πλαίσιο του Ν.4674 και θα εκπονηθούν όλες αυτές οι μελέτες, με μικρότερο κόστος και σε λιγότερο χρόνο. Είναι η οικονομικότερη λύση για την εκπόνηση μελετών νέων έργων και πλέον αποτελεί την πρώτη επιλογή στους περισσότερους Δήμους της Χώρας με θεαματικά αποτελέσματα (π.χ. Δήμος Σπάρτης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Μονεμβασίας κ.λπ.).

  6. Η δαπάνη για το νέο δίκτυο ύδρευσης της Αγ. Πελαγίας ΔΕΝ μειώθηκε, αλλά μπήκε το ποσό που απομένει από τη σύμβαση, καθώς έχουν ήδη πληρωθεί 2 λογαριασμοί σχεδόν 300.000€! Μάλιστα ο Δήμος ενέταξε στο ποσό και το σύνολο της αρχαιολογικής δαπάνης του έργου ύψους 80.000€ που η Περιφέρεια αρνείται να καταβάλει!

  7. Τα μικρά έργα αναπλάσεων (π.χ. Πίσω Γιαλός Καψαλίου, Καλησπεριάνικα, Καστρισιάνικα κ.λπ.) αφαιρέθηκαν στην παρούσα φάση γιατί στους επόμενους μήνες θα υποβληθούν στο νέο Πρόγραμμα LEADER που ανοίγει σύντομα. Εξάλλου οι μελέτες τους ούτε ολοκληρωμένες είναι, ούτε αδειοδοτημένες (ακόμα).

  8. Περιλαμβάνονται έργα – ανεξάρτητα εάν χωροθετούνται σε Κοινότητες που μας ψήφισαν ή όχι – όπως π.χ. η πρώτη φάση του δρόμου στα Καρυδιάνικα με 50.000€, η αποκατάσταση των φίλτρων του Πετρουνίου με 150.000€, η ιδιωτική εργολαβία καθαριότητας στην ΔΚ Ποταμού (για πρώτη φορά!) που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα που παρατηρείται το καλοκαίρι, η ολοκλήρωση του δρόμου Διακοπουλιάνικα-Καραβάς με 60.000€, το Αστικό Σχολείο Ποταμού που ξεκινάει σε λίγες μέρες (350.000€) κ.λπ. και φυσικά τα 2 νέα μεγάλα έργα ύδρευσης του Ταμείου Ανάκαμψης (νέες γεωτρήσεις και ολοκλήρωση τηλεμετρίας) που συμβασιοποιήσαμε μόλις χτες, αλλά αυτά οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΥΘΗΡΙΟΙ» δεν τα ανέφεραν!
    Το τραγικότερο όλων, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση επιμένει στη διατήρηση του τοπικισμού, για την εξάλειψη του οποίου τόσο μελάνι έχει χυθεί και τόσος αγώνας έχει γίνει. Δεν υπάρχουν «δικά μας» και «δικά σας» χωριά αγαπητοί συνάδελφοι! Δεν υπάρχει «μέσα» και «έξω» Δήμος! Ένας δημοτικός προϋπολογισμός πρέπει να αντιμετωπίζει όλο το νησί ως σύνολο, ενιαία και όχι αποσπασματικά.

Αλήθεια, οι δεκάδες συγκεντρωτικοί κωδικοί (π.χ. βλάβες ύδρευσης, επισκευές οδοστρωμάτων, λάμπες, αποκομιδή ΑΕΚΚ, φόρτωση ανακύκλωσης, παρόδιος καθαρισμός κ.λπ.) δεν αφορούν ΟΛΟ το νησί, ΟΛΕΣ τις Κοινότητες; Το επίδομα των αγροτικών γιατρών δεν αφορά ΟΛΟ το νησί; Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες τέτοια παραδείγματα από τον Π/Υ του Δήμου, όμως, δεν θα σας κουράσω άλλο. Τον τοπικισμό δεν τον συμπάθησα ΠΟΤΕ και ούτε θα τον συντηρήσω. Το νησί είναι ΕΝΑ και τα έργα θα γίνονται όχι με βάση το ποιος πρόεδρος είναι αρεστός ή όχι – μας αρέσουν ΟΛΟΙ οι Πρόεδροι εξάλλου – αλλά με βάση την πραγματική χρησιμότητά τους, την αναγκαιότητά τους και κυρίως την ύπαρξη των απαραίτητων πιστώσεων, ώστε να γίνονται όσο το δυνατόν ολοκληρωμένα. Όποιοι νομίζουν πως όλα τα προβλήματα του Τσιρίγου μπορούν να λυθούν με έναν προϋπολογισμό, απλά πετάνε στα σύννεφα!

Αύριο, κανονικά, στο Κυριακάτικο κείμενό μας!
Καλό βράδυ!

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × four =