oikonomiki-epitropi

Ορίστηκαν με απόφαση του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κυθήρων με θητεία από 03-01-2024 έως 03-01-2025, μεταβιβάζοντας σε αυτούς καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητες:

Αντιδήμαρχος Γεώργιος – Άγγελος Στρατηγός

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χρηματοδοτήσεων και Τουρισμού.

Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Πατέρας του ο διακεκριμένος ανά την Ευρώπη Καθηγητής Δερματολογίας, αείμνηστος Ιωάννης Στρατηγός, που του ενεφύσησε την αγάπη για τα Κύθηρα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Σχολή Μωραΐτη στο Παλαιό Ψυχικό. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Webster University της Γενεύης και κατέχει Μεταπτυχιακό (MBA) από το Business School του University of Kent at Canterbury του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος και αναλυτής σε μεγάλες επιχειρήσεις, με εξειδίκευση στις χρηματορροές, τις χρηματοδοτήσεις, την ανάπτυξη και πώληση νέων προϊόντων και τη διαχείριση της ασφάλειας. Από το 2019 μέχρι το 2023 ήταν Οικονομικός Διευθυντής στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων καθώς και ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων, όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι πατέρας 2 τέκνων και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κομηνός

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, Καταστημάτων, Εμπορίου και Πρωτογενούς Τομέα, υπεύθυνος τέλεσης Πολιτικών Γάμων και χωρικός Αντιδήμαρχος ΔΕ Κυθήρων

Γεννήθηκε το 1951 στα Κύθηρα όπου και μένει όλη του την ζωή. Σπούδασε αρχαιολογία & μεσαιωνικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχοντας ως δάσκαλο, μεταξύ άλλων, και τον ανασκαφέα της Βεργίνας Μανόλη Ανδρόνικο, ο οποίος τον εκτιμούσε ιδιαίτερα. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και ως λυκειάρχης για 23 συναπτά έτη στα Κύθηρα. Στα 1979 επανίδρυσε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυθήρων. Διετέλεσε για πολλά χρόνια έφορος αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων και γραμματέας του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων. Από το 1990-98 υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος της κοινότητας Κυθήρων. Το 1992 ως πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου οργάνωσε την αποκομιδή των σκουπιδιών στο νησί μας με την αγορά των τριών πρώτων απορριμματοφόρων & 800 κάδων. Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών και είναι ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ” της οποίας η έκδοση έχει ανασταλεί προσωρινά. Είναι από το 2010 Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων. Ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις εδώ και 30 χρόνια απ΄ όπου και το γνωστό παρεπίθετο «Ζορμπάς». Το Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Κυθήρων έχοντας υπό την ευθύνη του σειρά σημαντικών τομέων της καθημερινότητας και της διοικητικής λειτουργίας του Δήμου. Από το 2019 μέχρι το 2023 ήταν Αντιδήμαρχος των τομέων καθαριότητας, διαχείρισης ζώων συντροφιάς και δημοτικού φωτισμού, καθώς και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ζαντιώτης

Αντιδήμαρχος Ύδρευσης-Αποχέτευσης, υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ και Σχέσεων με τους Αποδήμους

Γεννήθηκε το 1946 στον Καραβά Κυθήρων, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια φοίτησε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Κυθήρων. Από το 1964 έως το 2000 κατοικούσε μόνιμα στο Σύδνεϋ όπου διατηρούσε εμπορικές επιχειρήσεις. Το 2000 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα και από τότε κατοικεί στην Αγ. Πελαγία. Υπήρξε μέλος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας καθώς και εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποταμού για μία τετραετία. Το 2009 ήταν μέλος της επιτροπής για την ορθολογική ανάπτυξη των Κυθήρων, ενώ δραστηριοποιείται ενεργά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμού. Το 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Στράτου Χαρχαλάκη και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων, ενώ από το 2017 μέχρι το 2019 ήταν Αντιδήμαρχος, με αρμοδιότητες επί των τεχνικών θεμάτων και δημοτικών έργων. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Αντιδήμαρχος του τομέα της ύδρευσης, αποχέτευσης και μέχρι το τέλος του 2023 των δημοτικών εσόδων. Μιλάει αγγλικά σε άριστο επίπεδο.

Αντιδήμαρχος Δημήτριος Καλλίγερος

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Μέριμνας

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στα Κύθηρα. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Κυθήρων και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική. Είναι αριστούχος Βυζαντινής Μουσικής, κάτοχος Πτυχίου από το Απολλώνειο Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον διακεκριμένο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Ηλία Μπιλάλη. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας – Καψαλίου καθώς και μέλος στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καψαλίου, ενώ από το 2010 μέχρι και το 2019 ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Κυθήρων, έχοντας εκλεγεί στη θέση αυτή στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και 2014. Από το 2019 μέχρι το 2021 ήταν Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κυθήρων της ΝΔ. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων έχοντας αυξήσει τα έσοδα μέσω της χρηματοδότησης λιμενικών μελετών και έργων, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και μέλος του ΔΣ στις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2019 μέχρι το 2022 ήταν Ταμίας του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ). Διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα του λιανικού εμπορίου στη Χώρα που λειτουργεί από το 1986, ενώ το 2012 επεξέτεινε τις δραστηριότητές του και στο Καψάλι. Από το 2022 δραστηριοποιείται επιπλέον και στον τομέα των μεταφορών.  Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Γρηγοράκη και έχουν έναν γιό, το Γιάννη.

Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κατσανεβάκης

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Εθελοντισμού και Δημοτικών Κοιμητηρίων, χωρικός Αντιδήμαρχος της ΔΕ Αντικυθήρων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και μεγάλωσε στα Αντικύθηρα. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παρασκευαϊδου, Διευθύντρια του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κυθήρων και έχουν δύο παιδιά. Μέχρι το 2007 έζησε μόνιμα στα Αντικύθηρα, όπου ως ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολήθηκε με την καθημερινότητα και την επίλυση των προβλημάτων του ακριτικού νησιού. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του νησιού του. Διετέλεσε για 12 χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος Αντικυθήρων. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας του Δημάρχου Στράτου Χαρχαλάκη και έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση στον τομέα του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας, ενώ είναι πιστοποιημένος εθελοντής με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη ΠΣ. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων το 2015, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου, ενώ από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικών Κοιμητηρίων.

Αναλυτικά:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + 16 =