parking-potamos

Δημόσια συγνώμη απηύθυνε προς την Κορίνα Θεοδωρακάκη, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, λόγω παλαιότερης αντιπαράθεσής τους στο facebook. Στην τότε αντιπαράθεση, ο κ. Χαρχαλάκης είχε διατυπώσει την άποψη, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση, ότι η κ. Θεοδωρακάκη «δεν συμβάλλει στη λύση του προβλήματος πρόσβασης στο Parking του Ποταμού από τον περιφερειακό δρόμο». Άποψη, την οποία ο ίδιος αποδίδει σε δική του εσφαλμένη πληροφόρηση.

Ο κ. Χαρχαλάκης, αφού επισήμανε την δεδομένη εκτίμησή του στην οικογένεια της κ. Θεοδωρακάκη, γνωστοποίησε τις κινήσεις του Δήμου για το προσεχές διάστημα γύρω από το σχέδιο διάνοιξης του δρόμου με τις ενυπόγραφες συναινέσεις των ιδιοκτητών -μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Θεοδωρακάκη- από τις ιδιοκτησίες των οποίων θα περάσει.

Διαβάστε την σχετική ανάρτηση του δημάρχου Κυθήρων:

Εξωτερική οδός πρόσβασης στο Parking Ποταμού.

Προ δυο περίπου ετών σε δημόσια συζήτηση μέσω FB με την κυρία Κορίνα Θεοδωρακάκη διατύπωσα την άποψη ότι δεν συμβάλλει στη λύση του προβλήματος πρόσβασης στο Parking του Ποταμού από τον περιφερειακό δρόμο. Είναι ένα γνωστό πρόβλημα που ο Δήμος, με σειρά ενεργειών και σε συνεργασία με άλλους ιδιοκτήτες της περιοχής, προσπαθεί να λύσει εδώ και χρόνια, ζητώντας κατανόηση και συμβολή για να διανοιχθεί ο σχετικός δρόμος πρόσβασης. Ανάμεσα στους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες είναι και η οικογένεια Θεοδωρακακη, για την οποία λανθασμένα, λόγω λανθασμένης πληροφόρησης, θεώρησα ότι δεν έχει πρόθεση να συμβάλλει.

Η κυρία Κορίνα Θεοδωρακακη επεσήμανε ότι ο Δήμος ουδέποτε είχε προσεγγίσει την οικογένεια με επίσημο αίτημα και ενημέρωση για το τι επιδιώκει να γίνει (σχέδια, συναίνεση άλλων ιδιοκτητών κ.λ.π.) και όντως είχε δίκιο! Δεν είχε υπάρξει τέτοια επίσημη προσέγγιση γεγονός που διαπίστωσα μετά από μακρά ενδελεχή έρευνα.

Οφείλω λοιπόν μια συγνώμη την οποία και δημοσιοποιώ εδώ.

Εννοείται ότι όπως πάντα, η εκτίμηση για την οικογένεια και τη συμβολή του αείμνηστου Στρατή Θεοδωρακακη παραμένει, και βέβαια ουδέποτε αμφισβητήθηκε, περιλαμβανομένης της συμβολής στη διάνοιξη ανάλογων δρόμων στον περιφερειακό και στην Αγία Τριάδα που σωστά μου επεσήμανε η οικογένεια.

Ο Δήμος προγραμματίζει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επίσημη ενημέρωση των φορέων και των κατοίκων της περιοχής για μία σειρά έργων και δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και την κοινοποίηση του σχεδίου διάνοιξης του δρόμου με τις ενυπόγραφες συναινέσεις των ιδιοκτητών από τις ιδιοκτησίες των οποίων θα περάσει ο δρόμος. Φυσικά το έργο αυτό απαιτεί όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις των νέων έργων οδοποιίας.

Πιστεύω ότι με βάση αυτή την εξέλιξη, η οικογένεια Θεοδωρακακη θα είναι θετική στη συζήτηση για τη λύση του προβλήματος, για το καλό του Ποταμού και τού Νησιού μας συνολικά.

Ελπίζω να έχουμε σύντομα νεότερα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three + sixteen =