εκκλησία

Εισήγηση για άνοιγμα εκκλησιών εν όψει Πάσχα, έκανε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή λοιμωξιολόγων, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 9 Απριλίου. Συγκεκριμένα προτάθηκε να επιτρέπεται ο εκκλησιασμός, υπό προϋποθέσεις, σε όλες τις εκκλησίες της χώρας και όχι μόνο στους μητροπολιτικούς ναούς, με την επίσημη απόφαση να ανακοινώνεται το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Απριλίου, από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι προϋποθέσεις που έθεσε η επιτροπή είναι οι εξής:

  • self test στους ψάλτες και τους ιερείς
  • παρουσία ενός ατόμου ανά 24 τ.μ.
  • είκοσι συνολικά άτομα σε κάθε λατρευτικό χώρο ανάλογα με τα τ.μ.

Εισήγηση ειδικών: Click away Θεσσαλονίκη, ανοιχτά Αχαΐα, κλειστά Κοζάνη

Να ανοίξουν τα καταστήματα στην Αχαΐα μόνο με ραντεβού και sms στο 13032 εισηγήθηκαν οι ειδικοί που συνεδρίαζαν από το πρωί της Παρασκευής, 9 Απριλίου. Την ίδια στιγμή, η εισήγηση των ειδικών για τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη προτείνουν να λειτουργήσουν μόνο με τη μέθοδο του click away ενώ για την Κοζάνη, όπου η επιδημιολογική εικόνα λόγω του κορονοϊού είναι πιο επιβαρυμένη η εισήγηση των ειδικών είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να παραμείνουν κλειστά τα mall σε όλη τη χώρα, καθώς δεν θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξουν ενώ την ίδια άποψη έχουν και για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο που επιτρέπονται με κωδικό 6 στο sms 13033 μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Ετσι, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι θα λάβει τις αποφάσεις της – πάντα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών – από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, μαζί με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή στα θρανία μόνο για τους μαθητές των Λυκείων θα ανοίξουν και τα μαγαζιά στην Αχαΐα και με click in shop και με click away – αλλά μόνο με ραντεβού και μήνυμα στο 13032 -, με click away θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη ενώ κλειστό θα παραμείνει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη, μέχρι την επόμενη σύσκεψη των επιδημιολόγων.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, παρά το γεγονός ότι στο τραπέζι της σύσκεψης των λοιμωξιολόγων είχε πέσει το θέμα της μετακίνησης από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές με αυτοκίνητο με κωδικό 6 στο 13033, αυτό φαίνεται να μην γίνεται, καθώς οι ειδικοί εισηγήθηκαν αρνητικά. Ετσι, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο μόνο τις καθημερινές – από Δευτέρα έως Παρασκευή – θα γίνονται μόνο για επισκέψεις σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής με sms στο 13033 αλλά και για επισκέψεις (εντός τριώρου) για τα καταστήματα με sms στο 13032. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να παραμείνουν κλειστά τα mall σε όλη τη χώρα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + 1 =