andreas-papadopoulos

Το ατύχημα που έγινε χθες στην Χώρα (ευτυχώς μόνο με εκδορές για το παιδάκι) έδειξε πως η απαίτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών (έχουμε καταθέσει σχετικό αίτημα 280 υπογραφών) για τροποποίηση του ΠΔ και χαρακτηρισμό του κεντρικού δρόμου ως πεζόδρομου, είναι η λύση και στην νομιμότητα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά και στην ασφάλεια των επισκεπτών.

Η λάθος “ανάγνωση” του Αρμόδιου αντιδημάρχου και η εντολή του να βγουν όλες οι πινακίδες σε χώρα και Καψάλι θα οδηγούσε τον περίπατο των επισκεπτών στον κεντρικό δρόμο σε χαώδη και επικίνδυνη κατάσταση. (Εμείς οι κάτοικοι και επαγγελματίες θα αντιδράσουμε σθεναρά).

Εάν υπάρχουν μελανά σημεία στην εφαρμογή των νόμων (συγκοινωνιακή μελέτη), δεν φταίμε εμείς αλλά σίγουρα ούτε και ο Αντιδήμαρχος.

Ήδη με την προηγούμενη παρέμβαση του Δήμου (να βγει η κινητή μπάρα από την είσοδο της χώρας) ώστε να υπάρχει άνετη πρόσβαση στα ταξί έως την πιάτσα της πλατείας (γιατί κουραζόντανε οι ταξιτζήδες να ανοιγοκλείνουν την μπάρα). Έχει κάνει την διαδρομή του περιπάτου έως την πλατεία για τους επισκέπτες πολύ επικίνδυνη.

Περιμένουμε με υπομονή τόσα χρόνια μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου που θα ζητούσε την τροποποίηση του ΠΔ και τον χαρακτηρισμό του κεντρικού δρόμου ως πεζόδρομο. Είναι πολύ δύσκολο όμως όχι ακατόρθωτο. Μάχη που δεν κερδίσαμε είναι αυτή που δεν δώσαμε.

Μετά το χθεσινό περιστατικό ρωτώ.
Εάν υπήρχε η μπάρα όπως πριν ,θα είχε κινδυνεύσει το παιδάκι;??
Όχι βέβαια.

Η εμμονή όμως του αρμόδιου Αντιδημάρχου να “εφαρμοσθεί” ο νόμος εξαντλείται προκλητικά σε ότι αφορά την χώρα σε σημείο…. εμπάθειας.
(Δεν ξεχνούμε ότι πέρσι 4/8 έστειλε την αστυνομία να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα από τον εξωτερικό χώρο της πλατείας. Μέσα στο φουλ της σεζόν).

Το ίδιο και με την Φελωτή. (Χάθηκε η ταμπέλα που θα έπρεπε να έχει ήδη μπει και να προειδοποιεί τους επισκέπτες για την ακαταλληλότητα του δρόμου στα ιχ)

Ακόμα χειρότερα κατέβασε υπάλληλο της αρχαιολογίας να δει την κατάσταση και ζήτησε την άδεια της υπηρεσίας για τις τοπικές επιχωματώσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν.
Δηλαδή ζήσε “Μάι μου να φας τριφύλλι” , και να περνά ο καιρός με όπλο μας την νομιμότητα.

Εάν όμως ψάξουμε όλο το νησί θα βρεθούμε σε μια “αντιπαλότητα” να καρφώνει το ένα χωριό το άλλο σχετικά με την “μη νόμιμη χρήση”. Μήπως αυτό επιδιώκουν κάποιοι;?
Καταλύτης και στις δύο περιπτώσεις ήταν για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος που στην μεν φελωτη έβγαλε δελτίο τύπου ακαταλληλότητας του δρόμου ( την ταμπέλα την ψάχνει ανάμεσα σε .. δύο Αντιδημάρχους) Και σήμερα με προφορική του εντολή να παραμείνουν οι πινακίδες ως έχουν ως τώρα ,το πρόβλημα μετατίθεται.

Όμως εάν συνεχιστεί αυτή η στείρα και προκλητική συμπεριφορά από τον εν λόγο “νόμιμο” αρμόδιο θα αναγκαστούμε να απαιτήσουμε ( ως σύνολο πολιτών) την αποπομπή του από τον Δήμο.
Δεν μας εκφράζει.
Δεν συζητά.
Δεν μπορεί να είναι “απόλυτος” και μεροληπτικός στο γενικό μας συμφέρον.
Δήμαρχε σε ευχαριστούμε και περιμένουμε από εσένα ενέργειες που θα διασφαλίζουν την ομαλή πορεία Δήμου και πολιτών.

Τέλος σε περίπτωση που δεν εισακούγονται οι δυο μας δημοτικοί σύμβουλοι ( ο ένας κατέχει θέση Αντιδημάρχου και ο Άλλος θέση προέδρου λιμενικού ταμείου) όπως και η θέση του προέδρου μας, θα τους προτρέψουμε και θα τους στηρίξουμε σθεναρά ώστε να υποβάλουν την παραίτηση τους από τα κοινά.

Ανδρέας Παπαδόπουλος

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − fourteen =