Με μία μακροσκελή ανακοίνωση η παράταξη του Δημάρχου, και όχι ο ίδιος, απαντάει στο άρθρο του Ιππόλυτου Πρέκα που δημοσιεύθηκε χθες στο Kythera.News. Χαρακτηρίζει το άρθρο αδιανόητη επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου και επισημαίνει ότι δεν τον έχρισε κανείς γενικό σχολιαστή. Θέτει μια σειρά από ερωτήματα στον συντάκτη για βαριές κατηγορίες εναντίον του Δημάρχου, στις οποίες υποστηρίζει ότι δεν έχει πάρει θέση και του ζητά να είναι προσεκτικότερος και καλύτερα πληροφορημένος στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Που είναι η δική σας ενσυναίσθηση κ. Πρέκα;

Ο κ. Ιππόλυτος Πρέκας, προέβη σε μια αδιανόητη επίθεση κατά του Δημάρχου χαρακτηρίζοντάς τον ως «αναίσθητο» και «ακοινώνητο». Χιλιοειπωμένα πράγματα δηλαδή, που κάποιοι τα χρησιμοποίησαν και ως πολιτικά επιχειρήματα καταφέρνοντας μια τρύπα στο νερό. Ξεκαθαρίζουμε ως παράταξη ότι δεν επιτρέπουμε στον κ. Πρέκα (και σε κανέναν άλλον) να επιτίθεται με τέτοιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του δύο φορές εκλεγμένου Δημάρχου αλλά και κατά κανενός άλλου συμπολίτη μας. Κανένας δεν έχρισε τον κ. Πρέκα γενικό σχολιαστή και τιμητή επί παντός επιστητού. Ωστόσο, έχουμε ορισμένες απορίες που καλό θα ήταν ο κ. Πρέκας να μας απαντήσει:

  1. Που ήταν η δική του ενσυναίσθηση όταν το 2019 συγκεκριμένοι υποψήφιοι ανέφεραν σε ραδιοφωνικές εκπομπές ότι «ο Δήμαρχος δεν λέει καλημέρα, καλησπέρα και καληνύχτα» προκαλώντας την απογοήτευση ακόμα και σε δικούς τους συνεργάτες για το χαμηλότατο επίπεδό τους;
  2. Που ήταν η δική του ενσυναίσθηση όταν επικεφαλής δημοτικής παράταξης, με σκαιό και αήθη τρόπο, χαρακτήριζε το Δήμαρχο ως «συνεργό σε απόπειρα αρχαιοκαπηλείας»;

  3. Που ήταν η δική του ενσυναίσθηση όταν ορισμένοι κατ΄ επάγγελμα σχολιαστές των κοινωνικών δικτύων κατέφευγαν κατά του Δημάρχου για άκρως ευαίσθητα και προσωπικά ζητήματα, αποδεικνύοντας ότι το βαρέλι τους δεν έχει πάτο;

  4. Που ήταν η δική του ενσυναίσθηση όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας χαρακτήρισε σε δημόσια συνεδρίαση συλλογικού οργάνου τον Δήμαρχο ως «μη εκλεγμένο» προκαλώντας πανελλαδικά σκωπτικά σχόλια σε αυτοδιοικητικές ιστοσελίδες;

Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις (και σε πολλές άλλες) ο κ. Πρέκας δεν μας έδειξε τα περί ενσυναίσθησης δημόσια αντανακλαστικά του!

Ο κ. Πρέκας είναι ελλιπέστατα πληροφορημένος για τις σχέσεις των τοπικών προέδρων με τη Δημοτική Αρχή. Δεν υπάρχει τοπικός πρόεδρος που να έχει ζητήσει συνεργασία με τον Δήμαρχο και να του το αρνήθηκε. Και ο κ. Κουσουρής το γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό καθώς συχνά πυκνά επισκέπτεται το Δημαρχείο και ακόμα και εάν ο Δήμαρχος έχει άλλη συνάντηση ή τηλεδιάσκεψη ή άλλη σοβαρότερη εργασία, πάντοτε γίνεται δεκτός, όπως και όλοι οι τοπικοί πρόεδροι. Αλήθεια, δεν προξενεί καμία εντύπωση στον κ. Πρέκα το ότι ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος τοπικός πρόεδρος δεν διαμαρτυρήθηκε και μάλιστα με τέτοιες εκφράσεις (ανικανότητα και αδιαφορία) επειδή τα 12bf αέρα μετακίνησαν τους κάδους; Και μάλιστα κάδοι μετακινήθηκαν σχεδόν σε όλες τις τοπικές κοινότητες, αλλά οι υπόλοιποι πρόεδροι δεν θεωρούν ότι για τον αέρα ευθύνεται ο Δήμαρχος! Ούτε βέβαια πιστεύουν ότι είναι εφικτό να υπάρχουν υπάλληλοι ημέρα Σάββατο για να συγκρατούν τους κάδους με τέτοια κακοκαιρία! Έτσι γίνεται όταν φυσάει αέρας: κάδοι πέφτουν, σκουπίδια αιωρούνται, κλαδιά σπάνε! Εάν για κάθε τέτοιο περιστατικό χαρακτηρίζαμε τον Δήμαρχο ως «ανίκανο», τότε μάλλον δεν ψάχνουμε για Δήμαρχο αλλά για θαυματοποιό!

Ενσυναίσθηση λοιπόν κ. Πρέκα, αλλά όχι επιλεκτικά όπως εσείς επιθυμείτε! Είναι έλλειψη ενσυναίσθησης για εσάς όταν ο Δήμαρχος ανακοινώνει τα έργα (που έχει κάθε δικαίωμα να κάνει χωρίς να ζητήσει την άδεια σας προφανώς), αλλά όχι όταν ένας τοπικός πρόεδρος χαρακτηρίζει ελαφρά τη καρδία τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή ως «ανίκανους» και «αδιάφορους», όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι η ικανότητα και το ενδιαφέρον αυτής της Δημοτικής Αρχής έχει μετατρέψει 2 νησιά σε εργοτάξιο τα τελευταία χρόνια! Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον κ. Πρέκα.

Η ενσυναίσθηση δεν είναι αντικείμενο διαφήμισης και προβολής. Εξάλλου η μεγαλύτερη ενσυναίσθηση για έναν αιρετό δεν είναι άλλη από το να επιτελεί με διαφάνεια τα καθήκοντά του, να χρηματοδοτεί έργα, να κάνει δυναμικές παρεμβάσεις, να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών που τον εμπιστεύθηκαν, ζητήματα στα οποία ο Δήμαρχος προσωπικά και όλη η παράταξή μας έχουμε αποδείξει αν έχουμε ενσυναίσθηση ή όχι. Η μετατροπή των μελών της Δημοτικής Αρχής σε «μόνιμους φταίχτες» και σάκους του μποξ είναι λαϊκισμός και μικρότητα και απορρίπτεται από την πλειοψηφία των πολιτών που γνωρίζουν πόσο μεγάλο κόπο καταβάλλουμε όλοι για να επιλύσουμε προβλήματα δεκαετιών, από το 2014 μέχρι σήμερα, μέσα σε ένα ασταθές οικονομικό, δημοσιονομικό και πολιτικό περιβάλλον με διαρκείς μειώσεις πόρων και προσωπικού, με επαπειλούμενη χρεωκοπία και τεράστιες θεσμικές αναταράξεις.

Προτείνουμε ως παράταξη της πλειοψηφίας στον κ. Πρέκα να είναι προσεκτικότερος και καλύτερα πληροφορημένος στις δημόσιες τοποθετήσεις του, κυρίως όταν αυτές αφορούν τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές. Η λασπολογία και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να αποτελούν βάση δημοσίου διαλόγου. Να ρωτήσει να μάθει πόσες φορές ο συγκεκριμένος πρόεδρος έχει επισκεφθεί το Δήμαρχο και έχει συνεργαστεί με τους Αντιδημάρχους, παρά το γεγονός ότι δεν βγήκε ποτέ δημόσια να πει ένα «μπράβο» στην Δημοτική Αρχή για τα έργα που εκτελούνται στην Κοινότητά του και τα οποία δημοσιεύθηκαν αναλυτικά. Να γίνει αντικειμενικότερος και να εγκαλέσει για έλλειψη ενσυναίσθησης καταρχήν τον συγκεκριμένο πρόεδρο που δεν έχει κανένα δικαίωμα να χαρακτηρίζει δημόσια «ανίκανους» και «αδιάφορους» εκείνους που έχουν έμπρακτα αποδείξει από το 2014 και μετά ότι μόνο τέτοιοι δεν είναι.

Μόνο τότε ο λόγος του κ. Πρέκα (όπου και αν δημοσιεύεται) θα γίνει αξιόπιστος και αντικείμενο δημόσιου διαλόγου.

Κύθηρα, 21 Μαρτίου 2022

Η παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 5 =