anavathmisi-exoplismou

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων πραγματοποίησε την προμήθεια και εγκατάσταση 10 σύγχρονων πυλώνων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σκαφών (pillars) και τους εγκατέστησε στις κύριες λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κάλυψη.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης συμβάλει σημαντικά στην επίλυση προβλημάτων τροφοδοσίας με νερό και ηλεκτρική ενέργεια των διερχόμενων σκαφών σε περιόδους μεγάλης πληρότητας στα λιμάνια των Κυθήρων. Με την δράση αυτή:

  • Τα σκάφη έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό για τα σκάφη τους όλο το 24ώρο καθώς λειτουργούν με προπληρωμένες κάρτες
  • Το ΔΛΤ Κυθήρων βελτιώνει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και αυξάνει τα έσοδά του
  • Ενισχύεται η ευρύτερη τοπική οικονομία, καθώς οι βελτιωμένες υπηρεσίες του ΔΛΤ Κυθήρων σε συνδυασμό με τα άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Κυθύρων να οδηγήσει σε αυξημένη και επαναλαμβανόμενη επισκεψιμότητα σκαφών δημιουργώντας μεγαλύτερη τουριστική κίνηση και στις τοπικές επιχειρήσεις

Το ΔΛΤ Κυθήρων πραγματοποίησε, επίσης, την προμήθεια και εγκατάσταση απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να καταστεί απολύτως λειτουργικός ο χώρος  αναμονής επιβατών στο Λιμάνι Διακοφτίου, που αποτελεί και το μοναδικό λιμάνι των Κυθήρων που εξυπηρετεί την επιβατηγό ακτοπλοΐα.

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Σύγχρονα μεταλλικά καθίσματα
  • Σύστημα κλιματισμού
  • Τηλεοράσεις
  • Ελεύθερο WiFi

Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης «Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων», η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER «Πολιτισμός & Περιβάλλον “Εν Πλω”» με συνολικό προϋπολογισμό 82.200€.

Στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί και το Υποέργο 3 «Αναβάθμιση Ψηφιακών Υποδομών Δ.Λ.Τ. Κυθήρων», το οποίο θα συμβάλει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΔΛΤ και την ευκολότερη παρακολούθησή τους.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων, με την υποστήριξη των στελεχών και του Τεχνικού Συμβούλου του Δήμου Κυθήρων, συνεχίζει με συστηματικό τρόπο την προσπάθεια αξιοποίησης κάθε δυνατότητας χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων που βελτιώνουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες του προς όφελος των Κυθήρων και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού μας!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen + 20 =