pfizer

Το πειραματικό φάρμακο της Pfizer για τη θεραπεία του Covid-19 το οποίο λαμβάνεται από το στόμα κατά τα πρώτα σημάδια της ασθένειας, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά στο CNBC την Τρίτη.

Η εταιρεία, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του Covid-19 στις ΗΠΑ με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, ξεκίνησε τον Μάρτιο κλινικές δοκιμές πρώιμου σταδίου για μια νέα αντιική θεραπεία για την ασθένεια.

Το χάπι είναι μέρος μιας κατηγορίας φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς πρωτεάσης και λειτουργεί αναστέλλοντας ένα ένζυμο που ο ιός πρέπει να αντιγράψει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Οι αναστολείς πρωτεάσης χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία άλλων ιογενών παθογόνων όπως ο HIV και η ηπατίτιδα C.

Εάν οι κλινικές δοκιμές πάνε καλά και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)το εγκρίνει, το φάρμακο θα μπορούσε να διανεμηθεί στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Μπουρλά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της υγείας, το χάπι το οποίο λαμβάνεται από το στόμα, θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, επειδή οι άνθρωποι που μολύνθηκαν πρόσφατα με τον ιό θα μπορούσαν να το λαμβάνουν έξω από τα νοσοκομεία.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το φάρμακο θα αποτρέψει την πρόοδο της νόσου, περιορίζοντας τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Εκτός από το φάρμακο, η Pfizer εξακολουθεί να δοκιμάζει το εμβόλιό της σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών. Ο εμβολιασμός παιδιών είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της πανδημίας, λένε αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και ειδικοί μολυσματικών ασθενειών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία ζήτησε από τον FDA να επεκτείνει την έγκριση του εμβολίου σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών, αφού το εμβόλιο βρέθηκε να είναι 100% αποτελεσματικό σε εφήβους, σε μελέτη.

Ο Μπούρλα είπε στο CNBC ότι είναι «πολύ αισιόδοξος» ότι ο FDA θα εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου σε εφήβους.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + five =