anakoinosi

Τις ευχαριστίες και τα δικά του “συγχαρητήρια” προς τους “ανώνυμους” Κυθηρίους για την συνδρομή που παρείχαν τόσο στην διάσωση όσο και στην περίθαλψη των διασωθέντων από το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο με μετανάστες στο Διακόφτι, στέλνει, με ανακοίνωσή που εξέδωσε, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού συγχαίρει όλους όσους βοήθησαν στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό του ναυαγίου στο Διακόφτι, ώστε να  διασωθούν 80 άνθρωποι.

Ακόμα και το αυτονόητο στην φαιά εποχή που ζούμε, οφείλουμε να το επιβραβεύουμε, ώστε να δείχνουμε στα παιδιά μας και στους νεότερους ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια .

Ο σύλλογος μας θεωρεί καθήκον του να πει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλους αυτούς τους συνειδητά “ανώνυμους” συμπατριώτες μας που τα τελευταία χρόνια,  μακριά από κάμερες και τηλεοπτικούς φακούς , τις εποχές  έντασης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών , είναι πάντα εκεί, πάντα δίπλα στους κατατρεγμένους ανθρώπους, ώστε να συμβάλλουν με όποια μέσα διαθέτουν στην διαφύλαξη της σωματικής τους ακεραιότητας, της επιβίωσής τους και της ψυχολογικής και υλικοτεχνικής τους υποστήριξης. Είναι εκεί ώστε να χαρίσουν ένα χαμόγελο σε μικρά παιδιά , είναι εκεί να απαλύνουν τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Είναι εκεί αφήνοντας την δουλειά τους , αφήνοντας τις υποχρεώσεις τους και δίνοντας ακόμα και από το υστέρημα τους .

Για αυτούς τους συμπατριώτες μας είμαστε πραγματικά περήφανοι! 

Για  εμάς και για όλους αυτούς τους εθελοντές της διπλανής πόρτας η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι το βλέμμα ικανοποίησης, ένα νεύμα χαράς και ένα χαμόγελο από αυτούς τους ταλαιπωρημένους και κυνηγημένους  ανθρώπους.

Ελπίζουμε και στο μέλλον να συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι με αυτά τα ιδανικά και τις αρετές  πάντα στην πρώτη γραμμή ώστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + 9 =