ellinoamerikanikes-sxeseis

Αμερικανικό στρατιωτικό “προπύργιο” η Ελλάδα… Η κατά τ΄ άλλα “μικρή Ελλάδα” που δεν έχει το “μέγεθος και τη θέση της Τουρκίας”, είναι αυτή τη στιγμή εξαιρετικά χρήσιμο “οχυρό” για τις αμερικανικές δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα αλλά και αλλού. Το κακό είναι ότι οι κυβερνώντες αλλά και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα αρνούνται να συνειδητοποιήσουν την αξία όσων δίνουμε στις ΗΠΑ χωρίς να έχουμε πάρει για αντάλλαγμα οτιδήποτε χρήσιμο! Αντιθέτως, έχουμε πληρώσει πολλά δις σε εξοπλιστικά made in USA και όπως όλα δείχνουν ετοιμαζόμαστε να πληρώσουμε ακόμη περισσότερα!

Κάποιοι προσπαθούν να υπονοήσουν ότι η έντονη στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών έχει να κάνει με την Τουρκία! Ο ισχυρισμός δεν αντέχει κριτικής και είναι γνωστός ο λόγος που οι Αμερικανοί έχουν κατακλύσει την Ελλάδα με στρατιωτικές δυνάμεις: η Ρωσία και η “ουκρανική κρίση” είναι η αιτία.

Η Ελλάδα έχει ήδη προσφέρει τα πάντα στις ΗΠΑ και καλό θα ήταν να διατηρεί χαμηλούς τόνους και να μη διαφημίζει με φανφάρες την αμερικανική παρουσία στο έδαφος της. Δεν έχει λόγο να έχει κι άλλη “χασούρα”, επιβαρύνοντας περισσότερο το κακό κλίμα που υπάρχει στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η ακατανίκητη επιθυμία ορισμένων για μια φωτογραφία με Αμερικανούς διπλωμάτες και αξιωματούχους, δεν είναι απαραίτητα χρήσιμη και για τα συμφέροντα της χώρας. Προφανώς, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, έχουμε υποχρεώσεις αλλά μπορούμε να τις εκπληρώνουμε χωρίς να τυμπανοκρουσίες που ακούγονται δυνατά μέχρι τη Μόσχα. Δεν υπάρχει λόγος να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Εκτός από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου οι Αμερικανοί έχουν κάνει απόβαση, ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ότι “στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, κατόπιν ενεργειών και συνεργασίας της EUCOM και του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 05 Μαΐου 2021 ολοκληρώθηκε η μεταστάθμευση 12 μαχητικών αεροσκαφών F – 15 της USAFE και του προσωπικού υποστήριξής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Η εν λόγω μεταστάθμευση διεξάγεται με σκοπό την συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της USAFE υπό την επωνυμία «EARLY BIRD», και θα διεξαχθεί έως την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 παράλληλα με την από κοινού συμμετοχή τους στην άσκηση «ASTRAL KNIGHT 21» που εντάσσεται στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «DEFENDER EUROPE 21» και εκτελείται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη”.

Στην «EARLY BIRD», η ΠΑ θα συμμετέχει με μαχητικά αεροσκάφη F–16,
M–2000, F–4 και με αεροσκάφη Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), ενώ κατά την διάρκεια αυτής έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων καθώς και προστασίας – προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Πολύ ωραία όλα αυτά και χρήσιμα, αλλά κάποια στιγμή η συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ θα πρέπει να κοστολογηθεί και να τιμολογηθεί με ρεαλισμό.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 4 =