Υψηλή επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς παρουσιάζει το άλσος Καψαλίου, το οποίο και φέτος δεν έχει καθαριστεί από τα άγρια χόρτα. Το ίδιο συμβαίνει και στους παρακείμενους δρόμους που είναι ακαθάριστοι, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα, με τον κίνδυνο να αυξάνεται στις γειτονικές κατοικίες και τα ξενοδοχεία.

Panos_Vardas
Ο Καθηγητής Πάνος Βάρδας

Το άλσος είχε επιμελώς καθαριστεί πριν 10 χρόνια με ιδιωτική πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας Καθηγητή Καρδιολογίας Πάνου Βάρδα. Έκτοτε, παρ’ ότι πρόκειται για έκταση που ανήκει στο τοπικό κράτος, δηλαδή τον Δήμο Κυθήρων και τελεί υπό την διαχείριση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας δεν έχει υπάρξει κάποια πρωτοβουλία καθαρισμού. Φέτος και οι δρόμοι δεν είναι καθαρισμένοι. Το κλειστό εδώ και αρκετά χρόνια Δημοτικό Κάμπινγκ είναι ακαθάριστο.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κυθήρων είναι ενήμερο για την κατάσταση στην περιοχή κι αν ναι τι μέτρα πήρε; Σημειώνουμε ότι η πρόληψη είναι σημαντικότερη της καταστολής.

Ελπίζουμε σε άμεσες λύσεις και μακροπρόθεσμα σε ένα σχέδιο γενικού καθαρισμού. Το Καψάλι μας δεν μπορεί να μείνει χωρίς το άλσος του.

Kythera.News

 

Εφημερίδα «Κυθηραϊκά» – Μάρτιος 2013

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six − one =